Bergman Lundin kommer närmast från spel i Jitex där hon förra säsongen gjorde åtta mål på 16 matcher. Hon är Uppsalas senaste nyförvärv och ska ge tyngd till det centrala mittfältet.

– Det har varit jättebra första veckan. Alla i laget är extremt snälla för att vara ett fotbollslag och jag gillar tränarna också, säger Bergman Lundin.

Snällare än dina tidigare lag?

– Oftast när man kommer till ett lag så är många hjälpsamma och trevliga, men det är alltid några som inte pratar med en. Så har det inte varit här, säger mittfältaren.

Bergman Lundin, som är född 1999, har redan allsvensk erfarenhet från Kopparbergs/Göteborg, men valde inför förra säsongen att gå ner i division I för spel med Jitex.

– Jag var tvungen att gå klart skolan och kände att jag skulle ta ett år där. Nu vill jag tillbaka till de högre divisionerna och göra en elitsatsning. Då kändes Uppsala som en bra och fin stad att testa.

Vad har du för förväntningar inför säsongen?

– Förhoppningen är att man ska spela så mycket som möjligt, det är alltid det man hoppas på. Sedan hoppas jag att vi ska lira bra fotboll och inte bara förlita oss på någon utan att alla tar fram sina bästa egenskaper och gör sitt bästa, säger Bergman Lundin.

Uppsala ställs mot elitettankollegan AIK i säsongens första match. Tränaren Jonas Valfridsson säger att publiken kan räkna med en mängd byten då alla spelare kommer att få speltid. Uppsala kommer till spel med ordinarie lag där bara Emelie Almesjö och Beata Olsson saknas.

– Jag vill att vårt försvarsspel över hela planen sitter. Det offensiva har vi inte jobbat så hår på än så där jag har jag inga jättekrav, säger Valfridsson.