Han lånades ut och lämnade Sirius 2013. Efter två säsonger med Gusk (division II) och två säsonger med Dalkurd (division I och superettan) värvades Jesper Nyholm till AIK. I början på den här säsongen gjorde Nyholm succé i allsvenskan – vilket gjorde att Filipinernas förbundskapten Thomas Dooley hörde av sig, enligt Expressen.

Intresset har inte svalnat sedan dess för 24-åringen vars mamma ursprungligen kommer från Filipinerna.

– De är på igen. De bara kör. De vill att jag ska fixa mitt pass, säger Jesper Nyholm till UNT.

Artikelbild

| Trivs i Solna. Den tidigare Sirius- och Guskspelaren Jesper Nyholm klappade om av sina lagkamrater i AIK efter ett mål.

Hur ställer du dig till det?

– Jag vet inte. Jag beställde papper härom veckan så att man kan söka.

Det låter som att du har bestämt dig?

– Jag vet inte. Jag skaffade mitt dubbla medborgarskap och så får man ta det därifrån. Det kan vara bra att ha det där passet.

Intresset för det filippinska landslaget visar sig ändå finnas där för mittbacken som är uppväxt i Funbo.

– De har en reservkeeper från Cardiff, och det är väl deras mest meriterade spelare. Sedan är det några från andraligan i Tyskland som är ned, säger Jesper Nyholm.

Vad kan du mer om filippinsk fotboll?

– Jag såg en match mot Jemen och det var väl inte superkvalitet direkt, utan det var väldigt mycket omställningar och mycket bolltapp.

Något spel i VM i Ryssland blir det dock inte för Filipinerna, som slutade trea i sin kvalgrupp efter Uzbekistan och Nordkorea.

– Men de har Asian Cup och Sea games och allting. Det har matcher nästan hela tiden, säger Jesper Nyholm.

Om någon månad väntas den svenska förbundskaptenen Janne Andersson ta ut sin trupp till den årliga januariturnén. Jesper Nyholm lär finnas med i den diskussionen.

– Jag har inte tänkt på det så mycket. Utan jag har mest tänkt på att få spela här i AIK, och när man inte har fått spela har man tänkt lite extra. Januariturnén är ju först om två månader, säger Nyholm som startade senaste hemma mot IFK Göteborg (seger 2–1).

Om du får en fråga om januariturnén, hur väljer du då med tanke på det filippinska intresset?

– Jag vet inte. Det räknas ju inte som tävlingsmatcher med januariturnén. Jag håller alla dörrar öppna.

Har du pratat med Janne Andersson om det här?

– Nej, det har jag inte. I sådana fall går det via min agent.