Nykomlingen som gjort succé direkt

Målet var nytt kontrakt. Det är redan avklarat. Nu är frågan om SHK Hockey från Skärplinge kan ta ett nytt kliv i seriesystemet.

SHK har överträffat alla förväntningar så här långt.

SHK har överträffat alla förväntningar så här långt.

Foto: UNT-arkiv

Ishockey2019-11-22 11:15

SHK HC, det lilla laget från Skärplingetrakten i Norduppland, gick upp i division tre inför den här säsongen. Laget har överträffat alla förväntningar så här långt. Inklusive sina egna. 
– Vi är positivt överraskade. Som nykomlingar hade vi ambitionen att hålla oss kvar. Det har vi gjort med råge, säger lagledaren Magnus Jansson. 
 

SHK slog till med serieseger efter 14 omgångar, och nu ska laget spela i alltrean. På torsdagskvällen stod det också klart att man även får med sig lokalkonkurrenten Tierp till den serien, liksom Iron. 
Årets SHK är i princip samma lag som vann division fyra förra året. Ett lag med mestadels egna produkter. 
– Det är två spelare utifrån, och resten egna spelare härifrån trakten. Det är ett enormt intresse också för våra matcher. Vi får ta in 400 på matcherna, och har ett snitt på kanske 300 personer, säger Magnus Jansson. 
Hur långt kan det här räcka för SHK? Är laget redan nu moget för division två?
– Jag vet inte vad jag ska säga. Vi spelar för att vinna varje match. Vi har inte hunnit tänka så mycket i de banorna än. Vi är fortsatt ödmjuka inför uppgiften, säger Magnus Jansson. 
 

Jansson vill inte nämna någon spelare före någon annan i truppen. Det är lite av SHK:s grej. Alla bidrar. Men han vill gärna framhålla nye tränaren Magnus Eriksson, som anslöt från Gimo inför den här säsongen. 
– Det är nog den största skillnaden. Han har betytt ganska mycket för hela föreningen skulle jag vilja säga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!