Den allsvenska nykomlingen Stenhagens KK hade med 20 minuter kvar ledningen med 4–3 och var på väg mot en efterlängtad, första trepoängare mot mittenlaget Tyresö Trollbäcken.

Men i den tredje perioden drabbades Uppsalalaget av flera utvisningar, vilket straffade sig till slut.

– Det känns surt nu och jag tog en av utvisningarna också, konstaterar en besviken Deborah Mbenza, forward i Stenhagen.

Tyresö Trollbäckens kvittering kom med drygt tio minuter kvar att spela och tog matchen till sudden death där gästerna drog det längsta strået.

– Det har varit så här i många matcher att vi är nära men det räcker inte hela vägen. Det är det lilla extra som behövs, säger Mbenza som såg till att ge sitt lag ledningen med 3–2 i andra perioden.

Kan du peka något särskilt ni behöver förbättra?

– Vi behöver sätta skotten på mål och i mål. Sen behöver vi blir bättre på att markera, ibland blir vi trötta och slarvar där.

19-åringen fortsätter:

– Skillnaden från förra året och nu är att vi måste spela på 100 procent hela matcherna. Förra året kunde vi klara oss även om vi hade svackor i matcherna, det gör vi inte nu.

Även om bortalaget dominerade den sista perioden kunde de tre poängen stannat i Uppsala om inte domaren valt att fria när Mbenza blev helt friställd.

Du borde haft en en straff där i slutminuterna också?

– Ja det tycker jag verkligen, det var lite tråkigt att vi inte fick med oss något när jag hade friläge där. Men så kan det vara...

Tabellen är dyster läsning för Mbenza och lagkamraterna: med noll vinster och bara fyra inspelade poäng på åtta matcher är nykomlingen klar jumbo under nedflyttningsstrecket.

Fotnot: Artikeln uppdateras med matchbilder senare under kvällen.