Nytt i Rospiggarna – heatledare på gång

Kai Huckenbeck kommer att köra för Rospiggarna nästa år. Den 26-årige tysken åkte för Piraterna förra säsongen.

Kai Huckenbeck (t h) i Piraternas dress. Här tvåa efter dåvarande rospiggen Max Fricke. Nu kommer tyske Huckenbeck att köra för Rospiggarna.

Kai Huckenbeck (t h) i Piraternas dress. Här tvåa efter dåvarande rospiggen Max Fricke. Nu kommer tyske Huckenbeck att köra för Rospiggarna.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Speedway2019-11-27 17:51

Huckenbeck har gjort många bra heat för Tyskland i lag-VM och är en mycket snabb förare i sina bästa stunder. I år –  därifrån bilden är hämtad – körde Huckenbeck in elva poäng för sitt lag Piraterna när man gästade GP-ovalen i Hallstavik.

–  Jag körde för första gången på banan i Hallstavik i år och jag gillade den väldigt mycket. Jag känner mig stolt över att vara en del av Rospiggarna och kan inte vänta tills säsongen 2020 startar, säger Huckenbeck i ett pressmeddelande.

Rospiggarnas lagledare, Peter Jansson, är nöjd med sitt senaste nyförvärv:

–  Nu har han åkt på alla banor i Sverige, han vet hur det funkar här och jag tror att han kan bli riktigt bra. På banan är han en stilföristilförare som bjuder på en väldigt härlig körstil som jag tror att publiken kommer att gilla. Jag tror att Kai kan bli en riktig snittraket, säger Jansson i pressmeddelandet.

Huckenbeck, som går in på ett snitt på 1286, har skrivit ett ettårskontrakt med Rospiggarna.

Klubben meddelar också att en heatledare är på ingång, och då talar vi om en topp 3-förare i laget. Det har spekulerats i att det handlar om Greg Hancock, men så lär det inte bli. Enligt vad UNT erfar har Rospiggarna varit på jakt efter Hancock men inte fått något besked och har av allt att döma gått vidare.

Den nye heatledaren ("nummer fem") kommer enligt Rospiggarna att presenteras på måndag.

Karta: Hz bygg area
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!