Nytt sent tapp gav tung förlust

För andra matchen i rad släppte Almtuna in två mål i slutet av matchen. Det gjorde att Karlskrona vann med 3–1 och Almtuna åkte på sin fjärde raka förlust.

Daniel Rosengren och Almtuna förlorade mot Karlskrona.

Daniel Rosengren och Almtuna förlorade mot Karlskrona.

Foto: Peter Bohlin / Frilansfotograferna

Ishockey2019-12-28 18:07

För andra matchen i rad kom Almtuna tillbaka från underläge men tappade i slutet. Med drygt tio minuter kvar att spela satte Karlskrona 2–1 när Daniel Norbe sköt från blålinjen och pucken hittade in i nätmaskorna. 
När Almtuna sedan jagade kvittering fastställde bortalaget slutresultatet till 3–1 i öppen kasse med drygt två minuter kvar att spela.

– En riktig tuff förlust, jag tycker att vi gjorde en bra match rakt igenom men det var små detaljer som avgjorde. Vi gör för få mål, det är svårt att vinna matcher när man bara gör ett mål. Vi måste in mer på kassen och avsluta mer för att få dit pucken, säger Tobias Åhström.

Han kvitterade till 1–1 i slutet av andra perioden – hans sjunde mål för säsongen – då han styrde in Filip Hasas skott.
Precis innan Karlskrona gjorde 3–1 blev en hemmaspelare neddragen och Almtuna ville ha utvisning istället för mål.

– Vi hade bra energi i omklädningsrummet och det kändes bra i tredje perioden. Sen fick de in 2–1 och tog över lite. Vi försökte komma tillbaka men det var svårt att jaga och sen gjorde de ett mål till. Vi försökte jobba hela matchen igenom men det gick tyvärr inte, säger Tobias Åhström.

Precis som i omgången innan mot Södertälje kom Almtuna tillbaka från underläge och kvitterade men tappade i slutet av matchen.
Vid sent underläge med uddamålet gjorde motståndarna på nytt mål i öppen kasse.

– Vi spelar Karlskrona i händerna så de kan göra 2–1, det får inte hända i en sån här tajt match. Där ska vi bara lägga ut pucken och freda vår zon på ett enkelt sätt och efter det kan Karlskrona nästan spela av matchen. Det kändes som vi hade bra momentum efter 1–1 och startar tredje bra men kommer deras mål och vår energi sjönk lite, säger Martin Gudmundsson, tränare i Almtuna.

Därmed åkte Almtuna på sin fjärde raka förlust och tredje raka nederlaget mot Karlskrona den här säsongen.

– Det var en jämn tillställning där lagen tog ut varandra. I båset kändes det som vi hade lite bättre tryck än Karlskrona så det är en tung förlust att åka på. Jag tycker vi skapar mer än att bara göra ett mål och där måste vi bli effektivare. En sur torsk såhär innan nyåret, säger Martin Gudmundsson

Matchfakta

Almtuna–Karlskrona 1–3
(0–1, 1–0, 0–2)
Målen: 0–1 (13.20) Niklas Johansson, 1–1 (39.00) Tobias Åhström, 1–2 (49.58) Daniel Norbe, 1–3 (57.57) Viktor Liljegren. Publik: 1 783.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!