– Det är små marginaler i vissa lägen, men sett över en hel säsong kanske det kommer att studsa rätt, säger Siriustränaren Olle Gabrielsson på telefon från Sparbanken Arena i Lidköping.

Sirius spelade jämnt med Villa i första halvlek, och ledde faktiskt "på poäng" om man räknar heta målchanser ända fram till halvtimmen var spelad.

Villa hade svårt att komma igenom Sirius försvar och det såg ut att bli en mållös första halvlek, men efter 38 minuter dunkade David Karlsson in 1–0 från ganska liten vinkel till höger om målvakten Henrik Kjellsson.

– Vi är nöjda med den första halvleken. Hela den första timmen gör vi mycket bra saker, konstaterar Gabrielsson.

Sirius fortsatte att spela bra i början av den andra halvleken.

Det var Villa som förde spelet och hade mer boll, men chansmässigt var det inte alls ett lika stort övertag. Men så kom den ödesdigra minuten ...

Oscar Rönnqvist hade bollen utanför eget straffområde, ganska ohotad, men på något sätt tappar han den rakt i gapet på David Karlsson (av alla) som drog sig inåt och laddade – 2–0 för Villa.

Minuten senare gjorde samme kille trean för hemmalaget, nu på hörna. Villa gjorde för övrigt mål på tre av sina tio hörnor, alltså en utdelning på 30 procent. Sådana siffror är Sirius inte i närheten av.

– När Villa får sina två snabba mål så kan de spela ut på ett annat sätt inför sin hemmapublik samtidigt som vi tappar energi. Men siffrorna blev för stora, och nu måste vi samla ihop oss, säger Siriustränaren.

De två Villamålen blev som en kalldusch för Sirius, som alldeles säkert kände poängvittring i det läget av matchen.

Nu rasade det iväg ordentligt igen, men Sirius fick i alla fall spräcka nollan när Johan Jansson Hydling sköt 4–1 på en straff. Sirius var därmed mållöst i 253 minuters spel.

Resten av matchen blev en expeditionssak.

Det ska dock sägas att Jakob Jenefeldts 5–2-mål kom efter en snygg variant på hörna. Han blev helt fri i straffområdet, och faktum är att han hade ett lika fritt läge efter en hörna i första halvlek.

Olle Gabrielsson:

– Nu ska vi titta på hela matchen tillsammans i morgon (lördag), något som vi inte brukar göra. Normalt klipper jag ihop några sekvenser som jag tycker är viktiga.

Redan på söndag är det ny match – en mycket viktig match. Då kommer Vänersborg till Uppsala. Att Sirius skulle ta poäng mot Sandviken, Västerås eller Villa var det få som trodde, men Vänersborg på Studenternas brukar passa Uppsalalaget.