Debatt Jag kan i och för sig förstå Dalkurds frustration att intresset från Borlänge kommun är ganska svalt att medverka till att det nya allsvenska laget inte får det kommunala stöd de behöver. Så långt är jag helt med på noterna MEN att som nu kommunen genom kommunalrådet Rickard Malmström (MP) med flera säger att det hela tiden varit meningen med nya Studenternas IP att tre lag och inte två ska ha sin hemvist där är närmast oförskämt mot idrotten i Uppsala.

IK Sirius och Uppsala Fotboll ska ha sin hemvist där och inte behöva klämmas mellan "stolarna" av ett nytt lag som dessutom kommer från annan kommun om det nu blir så. Jag förstår Sirius tränare Kim Bergstrand att han är förbannad och att det tar mycket energi från Sirius. En energi som ska läggas på annat för att laget ska bli än bättre 2018.

Kommunens stadsbyggnadsdirektör säger att det är helt fastslaget att det blir tre lag som ska ha sin hemvist på nya Studan när allt är klart 2019 eller 2020.

På vilket sätt är det fastslaget? Är det så att en enig fritids- och idrottsnämnd fattat beslut, eller hur har det slagits fast?

Ändra till det som gällt under planeringen ur klubbarnas och idrottens syn – att två lag ska ha sin hemvist på nya Studenternas IP.

Lars O Ericsson

fd kommunalråd, idrottsfantast samt skattebetalare