I Moses Ogbus fall rör det sig om både en känning i axeln samt en befarad meniskskada i knäet. Under måndagen genomgick Siriuskaptenen en magnetkameraundersökning där man ska försöka ta reda på exakt vad det är för skada som han har drabbats av.

– Han upplever att det är lite låsningar i knäet och att det har varit så en tid. Det är väldigt svårt att se, även på en MR-bild, vad det är för slags skada. Vi får ta och se vad läkarna säger och vad de kommer fram till. Han har även problem med axeln som han också ska kolla upp, säger Sirius naprapat Anton Hagberg.

Han lär inte spela på fredag?

– Nej, det ser väl så ut. Axeln kommer inte att stoppa honom utan det är knäet i sådant fall, säger Hagberg.

Stefano Vecchia har tvingats till ett mindre ingrepp i förra veckan och missar förmodligen både matchen mot IFK Göteborg och den mot Dalkurd nästa fredag.

– Han har haft problem med en kärlinväxt i en sena och det har han varit inne och tagit bort. Han kommer inte att spela den här matchen och kanske inte heller matchen efteråt, men vi får se. Han måste vila den period som är avsatt efter en sådan operation, säger Hagberg.

I övrigt är det inget nytt vad gäller Sirius skadeläge där både Daniel Jarl och Abdul Razak är på väg tillbaka sakta, men säkert. Mittfältaren Elias Andersson kommer under augusti att genomgå det så kallade sexmånaderstestet där man tittar till hur läkningen av korsbandet har fortlöpt.