Trots vinst mot fjärdeplacerade Pixbo kan det som bäst bli en niondeplats för Sirius, vilket innebär missat slutspel. Matchen på lördag borta mot Växjö betyder inte någonting för Uppsalaklubben.

Sommarens stjärnvärving, och tidigare Storvretaspelaren, Joakim Olsson sa följande till UNT efter hans första träning med klubben:

– Mina förväntningar är att vi ska få ihop det och gå till slutspel, allt annat tycker jag är ett fiasko.

Men vad säger han nu? UNT ringer upp för att kolla läget med Sirius nummer 40.

– Jag tycker fortfarande att det är ett fiasko att vi inte tar oss vidare. Jag tycker definitivt att vi har en trupp som ska ta sig till slutspel, säger Joakim Olsson.

Sirius säsong har kantats av inkonsekvent spel och Olssons egna prestationer har präglats av det.

– Det finns förbättringspotential till nästa säsong. Det gäller att vi presterar hela säsongen och inte bara halva, som i år. Vi hade en bra mittenperiod, men den kantades av två sämre perioder, före och efter.

För Siriusspelaren var denna säsong poängmässigt inte samma hit som den förra. I AIK-tröjan lyckades han dra in hela 58 poäng på totalt 36 matcher. I år har produktionen gått ner en aning med 47 poäng på 31 matcher, reserverat för att det ännu återstår en omgång.

– AIK spelade ett mer öppet spel. Vi gjorde extremt mycket mål, men vi släppte också in extremt många. I Sirius spelar vi lite annorlunda. Men jag är ganska nöjd ändå, jag tror att jag ligger bakom en tredjedel av Sirius mål denna säsong, vilket jag ändå tycker är godkänt.

– Sen finns det förstås stunder där man tycker att man borde ha presterat bättre själv. Det är svårbalanserat, men överlag så är det ändå helt okej.

Det är en match kvar på säsongen, kommer du göra tio poäng för att slå ditt tidigare rekord?

– Det hade varit coolt, säger Olsson och skrattar.

– Men jag får nog sikta på att slå det nästa säsong. Det gäller att jag försöker vara mer aktiv och villig att göra mitt bästa hela tiden. Oavsett vad det står måste man alltid vara aktiv och försöka göra saker lite bättre. Då kommer också resultaten följa.

Hur ska det bli bättre till nästa säsong?

– Vi har förutsättningarna för att ta oss till slutspel. Men när det kommer till värvningar och sånt har sportgruppen bättre koll på det. Vi har en bra trupp, bra förutsättningar och spel på en av Sveriges bästa arenor. Men vi måste vinna de tajta matcherna. I år har vi varit med i de flesta matcherna, men vi har inte lyckats vinna. Det gäller att vi hittar ett sätt att vinna dessa matcher på, säger Joakim Olsson.

Återkomsten till Uppsala har annars varit framgångsrik för Olsson, kanske framför allt på ett personligt plan.

– Sambon är nog gladast över att jag inte kommer hem supersent efter träningarna. Dessutom är det jätteskönt för mig att kunna få tid att spendera med min son. Jag hade nog inte orkat lika mycket om jag fortfarande hade pendlat till och från Stockholm.

– Det är ändå en och en halv timme både tur och retur som jag kan lägga på att umgås med min son istället.

Dessutom reflekterar han lite över sin gamla klubbs säsong som slutat med degradering till allsvenskan.

– Det är lite tråkigt. Jag har följt dem lite grann över säsongen och jag har lite kontakt med gamla lagkamrater. Det har framför allt rört sig om strul med jämnheten, de har nästan varit ännu mer ojämna i år än vad de var förra säsongen.

På lördag spelar Sirius sin sista match för säsongen borta mot Växjö. Rent sportsligt betyder matchen ingenting för Sirius.

– Vi ska spela för oss själva och för föreningen. För föreningen ser det alltid bättre ut att sluta nia än att sluat tia. För oss som spelar gör det egentligen ingen större skillnad, men klubben har sina mål. Vi vill ju vinna varje match och vi vill ställa upp för föreningen, säger Joakim Olsson.

Värt att notera är att slutspelhoppet för Sirius damer fortfarande lever. Med tre omgångar kvar ligger laget på en sjundeplats.