Någon större fara ska det dock inte vara med Haglund utan Sirius hoppas att han kan vara tillbaka lagom till lägret i portugisiska Vilamoura i slutet av månaden.

– Han opererar foten på fredag och vi får se prognosen efter det. Han har haft problem med foten förut och nu misstänker man någon form av stressfraktur så man ska kolla där och rensa bort lite allmänt, säger Sirius fystränare Viktor Helander och fortsätter:

– Förhoppningsvis får vi se en Philip i ännu bättre form den här säsongen för det var ett stort under att han spelade de sista matcherna förra säsongen med tanke på hur det såg ut mellan matcherna. Han är en krigare och gjorde det bra, säger Helander.

Vad gäller Johan Eiswohld så går det sakta, men säkert framåt. Planen är att han ska delta lite i måndagens fotbollspass på Löten. Sirius saknar även långtidsskadade duon Karvan Ahmadi och Daniel Jarl som återhämtar sig efter sina korsbandsskador samt Oscar Pehrsson som råkade ut för en olycka under semestern (se separat artikel).