Kontraktslöse Osiako spelade den senaste säsongen i azerbajdzjanska Simurq och har varken spelat match eller tränat sedan i början av maj. Nu har flyttlasset gått hem till Sverige där han har sin bas efter fem år i Mjällby (2007–2011), där han var med om att föra upp Blekingelaget till allsvenskan.

Trots att han och familjen har boendet kvar i Sölvesborg utesluter han en återkomst till Mjällby.

– Jag är 28 år och har inte så många år kvar och då vill jag spela så högt upp som möjligt. Antingen i allsvenskan eller i ett topplag i superettan som har chans att nå dit, säger kenyanen.

Artikelbild

| Siktar på allsvenskan. Patrick Osiako.

Hur ser du på framtiden?

– Jag kan inte säga så mycket om den just nu. Det viktiga är att jag får träning och kommer i form.

Sirius tränare Kim Bergstrand om Patrick Osiako:

– Man ser att det är en bra spelare trots att han inte har tränat på ett tag, inget snack om det. Nu ska vi stämma av med honom och sedan får vi se vad som händer.

Artikelbild

| Sirius assisterande tränare Mirza Jelecak deltog i träningen. "Jag var bara med för att fylla ut, det var inte mer än så", säger den tidigare mittfältaren.

Kan det bli tal om ett kontrakt?

– Som jag har sagt tidigare så har vi inget direkt behov just nu och behöver inte heller bredda truppen. Patrick kan bli aktuell i fall det visar sig att Niklas (Busch Thor) blir borta även under hösten.

Artikelbild

| Kim Skoglund i rehabövningar med Fredrik Adolfsson.

Noterbart från Sirius träning var att Karl Larson tränade för fullt, liksom högerbacksalternativet Johan Andersson som fick en knäkänning i U21-matchen mot Degerfors tidigare i veckan.

På Sirius skadelista just nu (deltog inte i träningen): Patrick Hopkins (ljumske), Niklas Busch Thor (fot), Jonatan Berg (sjuk), Kim Skoglund (fot).