Ordföranden lämnar Rospiggarna

Rospiggarna står utan ordförande. Klubben meddelar att ordföranden Stefan Gunstad lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan.

Rospiggarnas ordförande Stefan Gunstad lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan.

Rospiggarnas ordförande Stefan Gunstad lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan.

Foto: Thomas Lindblom

Speedway2019-10-28 14:39

Klubben söker därmed en ny ordförande. Tills vidare leds klubben av klubbens tidigare ordförande Lennart Thoresson, tills en ny ordförande är på plats. 
Stefan Gunstad säger följande i ett pressmeddelande om sin avgång. 
– Jag har beslutat att lämna ordförandeposten för Rospiggarna Speedwayklubb med omedelbar verkan, då jag känner att jag inte räcker till för att föra klubben framåt i den utsträckning som krävs för en elitklubb. De sportsliga resultaten uteblev samt turbulensen runt lagledarbytet har påverkat mitt beslut, säger Stefan Gunstad, som valdes till ny ordförande efter Mikael Teurnberg inför 2019. 
Rospiggarna skriver också i sitt pressmeddelande att ekonomin är ansträngd, och att det har skett ett stort tapp på intäktssidan genom dels uteblivna sportsliga framgångar, men dels också på grund av "ett mycket oförmånligt mediakontrakt för sändningsrättigheter". 
Klubben beskriver att man står inför en omstart. "På grund av det ekonomiska läget så måste klubben ta sitt ansvar. Görs inte detta nu riskerar vi klubbens långsiktiga överlevnad".
Klubben kommer därför sänka förarbudgeten, vilket UNT-sporten tidigare rapporterat om, och kommer inte bygga ett lag för att strida om SM-guldet 2020. "Vi ser inte Rospiggarna som ett lag att utmana om SM-guld 2020. Vårt mål är att nå semifinalerna, och ska "utmana" i alla matcher", som klubben skriver. 
Målet är istället att vara tillbaka i guldstriden 2021. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!