Att lista de bästa minnena från vinter-OS är egentligen ett omöjligt uppdrag, men jag gör ett försök och rangordnar från åttan till ettan.Nu är det faktiskt så att mina höjdpunkter kan variera. Ibland kan ett silver, som Niklas Jonssons på femmilen 1998, kännas större än ett skidguld från 1984.

Det finns förstås händelser som skulle platsa på listan, som stafetten i OS 1964, där Assar Rönnlund dök upp i spåret bakom den berömda ladan. Men nu handlar det om MINA minnen, och eftersom jag inte ens hade fyllt ett år när OS avgjordes i Innsbruck 1964 så är Rönnlund, Sixten Jernberg och många andra svenska toppidrottare "diskvalificerade."

När jag satte ihop den här listan så är det dessa åtta händelser som ploppar upp i huvudet – och utan tvekan är det historiska händelser.

Några händelser som var nära:

Ingemar Stenmarks slalomguld i Lake Placid 1980, men på något sätt väntade sig alla (inklusive jag) att det skulle bli guld.

Benny Södergrens brons på femmilen 1976 – ja, det var faktiskt stort med en medalj eftersom Innsbuck-OS 76 var Sveriges sämsta genom tiderna.

Gunde Svans femmilsguld i Calgary 1988 och stafetten samma år, där Torgny Mogren höll undan för Aleksej Prokurorov.

Anja Pärsons brons i kombination i Vancouver 2010, som var dagen efter hennes våldsamma krasch i störtloppsbanan.

os