Under onsdagskvällen drog ett av sommarens stora motorevenemang i gång – rallyklassikern Midnattssolsrallyt. En publiksträcka på Rocklundaområdet i Västerås inledde det hela och under torsdagen fortsätter rallyt med sju sträckor i Lindesberg och i Nora.

Fredagens sju sträckor körs i Uppland, med en passerkontroll i Östhammar och lunchuppehåll i Forsmarks bruk. Vid 11.45 rullar den första bilen in.

– Förutsättningarna är bra för att det ska bli riktigt kul och nu hoppas jag att vi får hyfsat väder, säger Östhammars MK:s Roger Ingvarsson, som ansvarar för fredagsfesten.

– På Rådhustorget i Östhammar kommer vi att ansvara för en passerkontroll och sedan är vi med och ansvarar för lunchuppehållet i Forsmarks bruk, säger Roger Ingvarsson, vars klubb även ansvarar för sträcka tolv i rallyt, som körs från Uckerö till Svedden vid Valö, med första start 13.10.

– Den sträckan har funnits med under flertalet rallytävlingar vi har arrangerat. Den är 8,5 kilometer lång och vi är nöjda att ha fått till en så pass lång sträcka, säger Roger Ingvarsson.

Efter Midnattssolsrallyt förbereder sig Östhammars MK för sommarens evenemang, som Löhammarsracet i juli och enduro-SM i augusti. På bilsidan går funderingar kring att utnyttja Lundafältet på ett bättre sätt.

– Vi har planer på någon typ av tävling på Lundafältet, och utnyttja det fältet som vi är med och driver. Vi får se, säger Roger Ingvarsson.