Oskar är navigatör i team med föraren Peter Johansson från Umeå. Tillsammans var de ostoppbara i Ramsgate i klassen V24, trots hårda yttre förutsättningar. De slog den engelska silverbåten med över två minuter efter en timmas körning, och varvade trean och fyran i loppet. Prestationen höjs ytterligare när Nordsjön inte visade sig från sin bästa sida.
– Det var riktigt risiga förhållanden. En riktig häxkittel att köra båt i. Dimma och kraftig sjögång, med vågor från olika håll. Bland annat lossnade min navigatörsstol och flera instrument i båten. Men vi klarade av det, och det känns riktigt skönt. Speciellt att få vinna över engelsmännen som inte trodde att vi skulle klara av förutsättningarna, säger Oskar Magnusson.

Oskar Magnusson är 22 är uppvuxen i Östhammar, där han tävlat inom båtsporten sedan 16 års ålder. Han har tävlat tillsammans med Peter Johansson det senaste året, och det verkar vara en lyckad kombination sett till den senaste framgången. Oskars roll som navigatör kan jämföras med en kartläsare i en rallybil. 

Under helgen har duon en ny chans att vinna nya titlar då Roslagsloppet avgörs mellan Norrtälje och Öregrund. Här kommer de färska europamästarna till start i klassen V 300.
– Vi kommer att köra så mycket vi orkar. Målet är att vinna mot de andra i vår klass. Det här är en entypsklass vi kör, som gör 65 knop som snabbast (cirka 115 km/h) så vi har ingen chans att vinna hela racet, säger Oskar Magnusson.

Ytterligare tre killar från Roslagskusten var med vid EM i England. Markus Söderholm från Gräsö kom fyra i samma klass i par med Markus Johansson från Umeå medan duon Tommy Jansson och Filip Eriksson, också från Gräsö, tvingades bryta på grund av motorproblem.