Alexander Graff körde i V8 Thundercar-serien i samband med att Kanonloppet avgjordes på Gelleråsen utanför Karlskoga. Allt började perfekt för Graff som var snabbast på båda testerna och i kvalet. Det gjorde att han fick starta i pole position i både lördagens och söndagens race.

– Helgen började jättebra, man får ju även extrapoäng när man startar i pole position, säger Alexander Graff.

Innan första racet på lördagen så började det regna precis när förarna stod uppradade på startgridden.

– Jag tog starten, men blev ganska snabbt nedknuffad till andra plats. Sedan fajtades jag och Markus Palnér om täten, och med ett par varv kvar gjorde jag ett försök att passera. Men han såg inte mig och svängde rakt in i mig och det slutade med att båda åkte av, och jag kom i mål som 13:e. Det var inte så kul, säger Alexander Graff.

På söndagen tog Graff starten och hade en rejäl ledning på närmare fyra sekunder. Då började bilen att brinna.

– En infästning gick sönder i bakaxeln och det började spruta olja runt bränsletanken, så jag blev tillropad att det brann och då var det bara att stanna. Hur fort man än kör så kör man aldrig ifrån en brand, säger Alexander Graff.

För Graff innebar helgens resultat att han halkade ned till delad tredje plats i mästerskapet när fyra race återstår. Upp till ledande Emil Persson skiljer dock 52 poäng.

– Det kändes jäkligt surt när det inte ville sig i något av racen, trots att vi var snabbast överallt, säger Alexander Graff.

Nästa race i serien körs i finska Ahvenisto 1-2 september, innan mästerskapet avslutas på Mantorp två helger senare.