Slutresultatet skrevs till slut till 3–0, ett resultat som snarast var i underkant med tanke på hur matchbilden såg ut. Hemmalaget satte full fart från första början och tillät inte gästerna att spela sig framåt i planen. Med sin höga press kunde man ofta vinna boll högt upp, och därigenom tämligen enkelt skapa målchanser.

När halvtidssignalen ljöd gick hemmalaget till vila med en 1-0-ledning. Målet från Märta Säfström kom efter dryga halvtimmen efter att bortalagets målvakt hamnat rejält på mellanhand. Ledningen kunde också ha varit betydligt större om hemmalaget haft lite mer effektivitet i det sista momentet. Det var egentligen först i halvlekens sista minut som bortalaget lyckades hota Uppsala. Den gången stod emellertid hemmalagets målvakt i vägen.

– Det lossnade efter att vi fått in första målet, sade Uppsalas anfallare Hanna Lundell efter matchen.

Artikelbild

| Framåtblick. Uppsalatränaren Fredrik Bernhardsson blickar fram emot en ny säsong.

Andra halvlek inleddes på samma sätt som den första till stor del såg ut; med stort spelövertag för Uppsala. Efter att dryga timmen spelats kom det matchavgörande 2-0-målet. Lana Spitler avslutade anfallet med att behärskat placera in bollen i bortre hörnet efter en rejäl upprullning av Täbys försvar. Uppsala hade efter målet bud på fler mål sett till de chanser man radade upp. Bland dessa fanns bland annat ett ribbskott.

Resten av matchen blev lite av en transportsträcka. Täby verkade mest vilja spela av matchen och gjorde en hel del byten. Uppsala visade dock inga tecken på att vilja slå av på takten utan fortsatte att rada upp chanser. Knappa tio minuter från slutet kom 3-0-målet. Återigen var det efter en snygg spelvändning, som slutade med att Julia Ekholm kunde lägga in bollen i öppet mål.

Strax före full tid delades matchens enda varning ut då hemmalaget onödigt gjorde ned en av Täbys spelare mitt på planen. På den efterföljande frisparken skapades också en av bortalagets få målchanser i matchen.

Hanna Lundell berättade efter matchen att den här matchen inte har varit typisk för lagets försäsong.

– Vi har spelat bättre när vi mött bättre motstånd. Samtidigt vet vi att Täby är ett bra division I-lag, avslutar Hanna ödmjukt innan hon går in i värmen i omklädningsrummet.

På söndag (15 april) vankas det premiär i elitettan när Böljan gästar Uppsala Fotboll och Österängens IP.