Premiär, snöblandat regn och en uppvisning i missade målchanser. Så kan man sammanfatta Sirius lördag på Löten. Laget var klasser bättre än gästande Hovås Billdal, men segersiffrorna stannade vid 2–0 trots bud på mer.
– Nej, lägena satt inte helt enkelt. Jag tycker i och för sig inte att jag hade så många solklara lägen, men vi borde ha avgjort matchen långt tidigare, säger Jenny Jansson som hade en tuff eftermiddag i anfallet.

Sarah Storcks kanonskott gav Sirius ledningen efter dryga kvarten. Trots stort, för att inte säga totalt, spelövertag, så dröjde det till den 69:e minuten innan matchen var avgjord.
– Vi skapar mycket, men det är klart att man var lite orolig där. Det stod bara 1–0 och då räcker det med en frispark eller ett misstag så är det kvitterat, säger tränaren Torbjörn Strandberg.

Spelmässigt var det dock inte mycket att klaga på för Sirius del. Första halvlek var riktigt bra och Sarah Storck låg bakom det mesta i anfallsväg. Ett tag var målskytten överallt. Vänsterkanten, centralt och högerkanten - samtidigt.
– Första halvlek kändes riktigt bra. Jag fick de bollarna jag ville ha och kunde utmana. Andra halvlek var inte lika bra, jag blev kanske lite trött, säger Storck.

I grunduppställningen valde Sirius att starta med Storck till vänster och Jenny Jansson centralt.
– I dag tyckte jag att det var kul att spela där, det kändes naturligt, säger Storck som helst vill spela centralt.