Fyra, tre och fyra. Så få minuter har det tagit innan Gusk gjort mål i sina hemmamatcher hittills den här säsongen.

I lördagens match mot Västerås BK 30 var det Josefine Stomberg som hittade nätmaskorna när hon rann igenom försvaret och slog in sin egen retur.

– Vi har inlett flera matcher bra och gjort mål men sen vet jag inte riktigt varför vi tappar och det blir skakigt. I dag blev det lite för mycket individuellt krigande istället för tillsammans som vi måste göra det, Hanna Sjöström.

Gusks drömstart fortsatte när Elva Fridjonsdottir nickade in en frispark vid den bortre stolpen och i den 24:e minuten satte Sanna Öhlund 3–0.

Men precis före halvtid gjorde Västerås BK 30 mål efter ett inspel från vänsterkanten och i den andra halvleken reducerade bortalaget på nytt genom ett skott som gick i stolpen och sedan dansade på mållinjen. Det tog några sekunder men sedan dömde domaren mål.

Efter det jagade BK 30 kvittering och fick en del tryck framåt men på tilläggstid drog Julia Wänglund till från distans och sköt in 4–2 över målvakten som blev slutresultatet.

– Det var inte vår bästa match men det är starkt att vi kämpar och tar tre poäng. Julia gjorde ett jättebra inhopp och det var jätteskönt när hon gjorde mål, säger Hanna Sjöström som var nära att bli målskytt men avslutet gick i ribban.

Därmed tog Gusk sin fjärde seger för säsongen och står på tolv inspelade poäng efter de fem inledande omgångarna.

I nästa match ställs klubben mot Gustafs GoIF på bortaplan – ett motstånd som förlorat alla sina inledande fem matcher.

– Det har varit en härlig start på säsongen där vi bara tappat tre poäng och det är vi nöjda med, säger Hanna Sjöström.