Pedersson: "Topp fyra är rimligt"

Efter en smått otroligt resa med Hagunda har Mårten Pedersson börjat en ny bana med IK Sirius i SSL. "Mycket roligare än jag trodde", säger han inför lagets premiär.

Mårten Pedersson ser tillbaka på sina första månader som Siriustränare med stor glädje.

Mårten Pedersson ser tillbaka på sina första månader som Siriustränare med stor glädje.

Foto: Robin Widing

Innebandy2019-09-21 10:00

Från division 1 till SSL-kval med Hagundas herrar.

Nu har Mårten Pedersson tagit sig an nästa utmaning: att få Sirius damer att spela som det topplag man har kvalitéer att vara.

– Jag har sagt att vi ska vara topp fyra och jag står fast vid det, säger han när vi sitter ner efter en av lagets premiärförberedande träningar.

– Det är realistiskt, men såklart samtidigt väldigt tufft. Men jag anser att kvalitén finns i laget. Det handlar bara om att få alla bitar på plats, vilket man kanske inte lyckats med tidigare säsonger – det har alltid varit någonting som strulat lite, i alla fall som jag uppfattat det. Men kan vi få ordning på allt kan det här egentligen bli hur bra som helst.

Det var i maj som Mårten Pedersson presenterades officiellt som ny coach i Sirius. Nu när premiären står för dörren kan han se tillbaka på givande månader.

– Det har varit extremt roligt, mycket roligare än jag någonsin kunde tro. Jag har hittat mycket glädje i innebandyn här och det är grymt roligt.

Hur har du upplevt skillnaden mellan Hagunda och Sirius?

– Sirius är ju en större förening, medan det kanske är mer familjärt i Hagunda. Sen finns ju skillnaderna mellan herr och daminnebandy, men faktiskt väldigt mycket till det positiva. Men i stort handlar det om att Sirius är en större förening.

Angreppssättet har inte varit att ändra på alltför mycket. Men Pedersson har ändå en tydlig idé om hur han vill spela.

– Inte så att man uppfunnit innebandyn på nytt direkt, så är det ju inte. Men jag vill ju att vi spelar innebandy på det sättet som jag vill och tycker är kul. Det är en hel del nytt för tjejerna att ta sig an, bland annat ett mer aggressivt spel.

Hur har du upplevt att de tagit till sig dina idéer?

– Responsen har varit blandad, haha. Men det är ju inte att jag kommit in och ändrat på allt, men en del. Kontentan är trots allt att de tagit till sig allt och tycker om det.

Under lördagen tar sig Sirius an Dalen i premiären. Två lag som känner varandra bra.

– Vi har mött dem en gång redan och videon från den matchen har vi sett igenom både en och två gånger. Dalen är ett lag – precis som vi – med en del nya spelare och ett aggressivt spel. Tror vi kan förvänta oss en jämn match med högt tempo. 

Förutom tre poäng – vad skulle en seger betyda?

– Ett kvitto på att det vi håller på med är rätt. Tycker inte vi fått ut allt på matcherna än så länge och vi känner att vi har mycket kvar. Jag skulle vilja se att vi gör en prestation där vi känner att vi inte kan göra det bättre.

Matchdags

Sirius– Dalen

Superligan dam

IFU Arena, 14.00

En hel del förändringar har implementerats sedan ankomsten. "Responsen har varit blandad", skrattar han.
En hel del förändringar har implementerats sedan ankomsten. "Responsen har varit blandad", skrattar han.
Karta: IFU Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!