Tillsammans med Barkarkö SK och Växjö DFF fick Uppsala Fotboll i halvtid ta emot stipendiet på innerplan på Friends Arena. Pengarna får man för sitt FSR-projekt (Football Social Responsibility) där man vill utbilda fler kvinnliga ledare och få fler att stanna inom fotbollen.

– Det här ger oss möjligheten att verkligen dra i gång det här. Vi kommer att boka in datum nu efter säsongen och annonsera ännu mer i dialog med föreningarna i Uppland. Vi ser det här som ett projekt som kan appliceras i hela landet, vilken föreningen som helst kan kopiera det och köra i andra städer, säger Uppsalas ordförande Linda Zillén som tillsammans med tränaren Lovisa Delby tog emot stipendiet.

Stipendiet delades ut som en del i Svenska Fotbollförbundets ”Alla är olika, olika är bra”. Uppsalas projekt riktar sig till flickor/kvinnor från 14 år och uppåt som vill utbilda sig inom fotboll och värdegrund. Det drivs i samarbete med Ronja FK som har hand om värdegrundsbiten.

– Det här är ett projekt vi tror på. Vi gör det för att bidra till att fler flickor spelar fotboll och spelar fotboll längre. Vi vill även nå flickor som står långt ifrån en fotbollsverksamhet i dag och vi tror att fler kvinnliga ledare är en väg dit, säger Zillén.