Pettersson saknas i Storvreta

Storvretas möte med Jönköping blev turbulent med Jimmie Pettersson som abrupt lämnade matchen. Nu kommer inte forwarden till spel mot Linköping på bortaplan.

Jimmie Pettersson i hemmamatchen mot Linköping när Storvreta vann med 8-4. I söndagens bortamöte mot samma lag saknas han.

Jimmie Pettersson i hemmamatchen mot Linköping när Storvreta vann med 8-4. I söndagens bortamöte mot samma lag saknas han.

Foto: Adam Troy

Innebandy2019-11-30 19:45

Det var Pettersson och tränaren Andreas Harnesk som inte drog jämnt mitt under matchen i onsdags. Men nu har de båda träffats och diskuterat situationen berättar Harnesk.

– Vi har haft bra snack. Inget problem, säger tränaren som dock inte vill utveckla det något nämnvärt.

Är det utrett?

– Det har varit positivt. Men jag har inget mer att säga. 

Beskedet från Harnesk är att Pettersson inte kommer att åka med bussen till Östergötland. Anledningen som anges: att forwarden är sjuk.

– Han ÄR sjuk. Han har haft ont i halsen och inte kunnat träna på två dagar, säger tränaren.

Michael Jansson är däremot frisk och återkommer i laget. Kanske kan även Filip Stenmark vara tillbaka. Valdemar Ahlroth är fortfarande utlånad till Nykvarn. I fredags fick Robin Nilsberth besked om att anmälan mot honom för en tackling mot Warberg lämnades utan bifall av juridiska nämnden. Nilsberth stängs alltså inte av.

Mästarna slog Linköping på hemmaplan med klara 8–4 och östgötarna är lite överraskande utanför slutspel just nu.

– Bortaplan mot dem har varit en typisk problemmatch. Det har kunnat vara jämna matcher som gått till övertid. Jag hoppas vi kan vinna under ordinarie tid och göra en bra match, säger Harnesk.

–  Vi har en grej i laget att vinner vi fem raka gör vi något kul tillsammans. Nu har vi vunnit fyra raka och det är alltid en morot.

Matchdags

Linköping–Storvreta

Linköpings sporthall söndag 17.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!