Plats i alltrean på spel för Tierp

Det är mycket spel för Tierp i kvällens derby mot SHK. Hemmalaget behöver vinna för att ta sig till alltrean.

Det står mycket på spel i sista omgången av hockeytreans grundserie när Tierp möter SHK.

Det står mycket på spel i sista omgången av hockeytreans grundserie när Tierp möter SHK.

Foto: Ulf Palm/TT

Ishockey2019-11-19 08:15

SHK, eller Skärplinge Hållnäs Karlholm, som sammanslagningen står för leder serien och är klart för alltrean sedan tidigare. Tierp ligger på den sista alltreanplatsen inför kvällens match, på samma poäng som jagande Bålsta, som på papperet har ett enklare motstånd i form av seriens jumbo Waxholm i grundseriens sista omgång.
– Det är värsta derbyt. Men vi såg pigga ut på sista träningen inför matchen, och är lite revanschsugna efter några sämre insatser på slutet. Vi har haft det lite tufft och tappat vårt spel lite, men hoppas kunna hitta tillbaka till det mot SHK. Vi måste göra det vi är bra på, och visa att vi är bäst på skridskorna, säger Tierpspelaren Johan Palm. 
Lagkaptenen i Tierp, Johan Ek Johansson, är positiv inför matchen. 
– Vi har allt att vinna. Det här är roligaste matchen på säsongen. Det kommer bli en tuff och rolig match, säger Johan Ek Johansson, som klivit in som kapten i skadade Peter Anderssons frånvaro. 
Men Tierpspelarna är inställda på att SHK inte kommer att bjuda på något, trots att de är klara för alltrean. 
– Finns det någon match som de inte vill förlora så är det mot oss. Så vi får ingenting gratis, säger Johan Ek Johansson. 
Ek Johansson har dock en god känsla inför matchen. 
– Vi har vårt grundspel, och när det fungerar så är vi väldigt bra. Gör vi det vi ska, så har vi den här matchen, säger Tierpkaptenen. 
UNT sänder matchen live på webben på unt.se/sport med start 19.20. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!