Kommentar Ännu har inget lag förlorat en enda seriematch och än finns det tid för drömmar. Men snart är verkligheten här och då spelar inte alla förhoppningar, drömmar och önskningar på en upptaktsträff någon roll. Före säsongen ser ALLA lag bra ut. Det är i alla fall så det brukar låta varje år och årets upptakt var inget undantag.

Herrnykomlingen Karlstads Daniel Gonzales Palm var den som gick längst i att försöka boosta sitt lag när han frågade vem det var (samtliga ligatränare) som kunde tippat hans lag på nedflyttningsplats och sade att värmlänningarna borde ha chans på slutspel. Den förre Tyresö Trollbäcken-spelaren hade sannerligen ”inte flyttat till Karlstad för att åka Sverige runt och förlora matcher.” Så tänkte spelarna i Mora och Höllviken säkert i fjol också, men vi vet ju att stegat från allsvenskan till superligan är större än de flesta tror.

Nytt för i år på upptakten var att man hade skippat tränarna till förmån för spelare och jag tycker den lösningen fungerade fint. De flesta svarade bra på frågorna från konferencier Robert Tennisberg och bisittaren, TV 4-medarbetaren, Micael Fasth. Den sistnämnde var kanske den som bidrog med mest när han var ovanligt tuff och provocerande. Han dömde bland annat ut FBC Uppsalas slutspelschanser. Han ansåg att spelartappen var för många och tunga. ”Jag hade hoppats att Uppsala skulle ta steget och bli ett ganska givet slutspelslag, men det går ju inte nu.” Men det kunde ha varit värre. Som när han kommenterade hårt brandskattade Falun: ”De har redan åkt ur”.

Ska man gå på tränartipsen kommer Sirius och FBC att få jaga i år igen. Jaga slutspel. Båda tippades precis under strecket medan Storvreta, som borde titta på en slutspelsplats i första skedet efter fjolårssäsongens magplask plötsligt återigen ses som ett topplag.

Det var helt enkelt Storvreta man snackade om. Och med. Robin Nilsberth var de samlade reportrarnas kanske hetaste villebråd. Han fick den svåra uppgiften att, utan att ha varit med, försöka förklara vad som gick fel förra säsongen. Ute i landet är det fortfarande rödtröjorna som är Uppsalas stora lag. Att Sirius smet om, blev bäst i Uppsala och fick känna på lite slutspelsfest i våras verkar många ha glömt. Och Siriuskaptenen Dan Johansson gjorde inte så mycket för att moppsa upp sig emot det.

– Det är inget att hymla om. Vi har varit lillebror och på många plan är vi det fortfarande. Men det var kul att förra året vara med och ställa till lite.

På herrsidan blev – föga oväntat – mästarna Falun både favorit till att vinna serien och guldet. Rasmus Enström försäkrade att hungern fanns kvar, innan han lade till:

– Vi är några lag som kan vinna guld. Men sedan ska man ju gå till slutspel – som Storvreta inte gjorde.

Storvreta har lite att jaga de också.