Poäng direkt i världscupdebuten

Ida Dannewitz succé bara fortsätter. Efter veckans seger i Europacupen gjorde Uppsalatjejen under lördagen världscupdebut - och det blev poäng direkt.

Ida Dannewitz gjorde världscupdebut i Schweiz. Här ses hon under VM i Åre förra säsongen.

Ida Dannewitz gjorde världscupdebut i Schweiz. Här ses hon under VM i Åre förra säsongen.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Alpint2019-12-14 17:54

Fartåkaren som tävlar för Uppsala SLK verkar trivas ypperligt i St Moritz i Schweiz. Det var där hon vann på Europacupen framför starka åkare som Tessa Worley och Wendy Holdener tidigare i veckan. Under lördagen gjorde hon världscupdebut, även det i super-G, i samma backe och slutade på en fin 23:e plats. 

Starten på åket kunder ha varit bättre men mellan den andra och den tredje tidskontrollen hade Dannewitz femte bästa tid. 23:e-platsen innebar hennes första världscuppoäng.

– Det var ganska nervöst, mycket att ta in med mycket kameror och folk och de bästa man kör mot så jag var lite mer nervös än vanligt. Överlag är jag nöjd över min åkning, kanske inte första halvan, men jättekul att ha tagit ett poäng, det var det som var målet, säger Ida Dannewitz till Radiosporten efter lördagens tävling.

Hon fortsätter:

– Jag försökta bara koncentrera mig på min åkning och inte så mycket på resultat. Jag försökte bara gå igenom åket och fokusera på det jag kan göra.

Helt överraskad över framgången var hon inte med tanke på vad hon presterat tidigare.

– Jag vet att jag kan vara väldigt snabb för att jag åkt bra på träning och på Europacupen, så jag visste att kunde göra det väldigt bra, säger Dannewitz till Radiosporten.

Dannewitz gjorde debut på den stora scenen när hon under fjolårssäongen fick chansen på hemma-VM i Åre då hon togs ut i både super-G och i störtlopp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om