Inför förra veckans fotbollsallsvenska hemmamöte med Kalmar FF (1–2) fick Gif Sundsvalls supporterförening Patronerna beskedet att polisen förbjuder användning av så kallade OH-flaggor (overhead-flaggor) på NP3 arena. Som påföljd av bengalbränning under premiären mot Malmö FF i början av april.

Förbudet skapade starka reaktioner hos Patronerna.

"Vi är chockade. Dels att beslutet har tagits utan dialog med oss supportrar, dels att polisen i Sundsvall på fullt allvar verkar tro att vi lägger ner hundratals timmar på målning och mycket pengar på att tillverka det polisen väljer att kalla "brottsverktyg", skrev supporterföreningen på sin Instagram.

Under onsdagskvällen beslutade polisen att häva sitt eget förbud, efter ett möte med Gif Sundsvall. Tillstånd för OH-flaggorna ska nu ges match för match, enligt Sundsvalls Tidning.

Det finns egentligen inte så mycket mer att säga än att det är positivt. Först hade vi ett bra möte och sedan fick vi ett positivt besked, så det var perfekt, säger Giffarnas klubbchef Henrik Lindgren till ST och fortsätter:
Jag tror att det är bra att förstå att grundproblematiken är pyrotekniken och sköts det, vilket jag både hoppas och tror, så kommer vi nog ha en bra dialog och en bra stämning på arenan.