– Vi har bra form på alla förare. Doyle åkte bra i Polen i helgen, Fricke och Thorssell körde bra i den individuella tävlingen i England. Vi kör för en final, annars är det ingen idé att åka dit, säger Teurnberg.

Rospiggarnas lagkapten Andreas Jonsson har haft ett ryckigt körschema i år, men de senaste dagarna har det varit väldigt hektiskt, så hektiskt att matchen mot Vetlanda låg farligt nära att spräcka tidsschemat.

Det var i lördags som Jonsson skulle ha kört den sista EM-deltävlingen i polska Lublin, en tävling där han har möjlighet att vinna hela rasket. Nu regnade det hela lördagen och arrangörerna bestämde att flytta tävlingen till måndag, i går alltså.

Artikelbild

| Ingen tävling. Det blev inget EM för Andreas Jonsson på måndagen, något som kan gynna Rospiggarna tidsmässigt.

En EM-deltävling på måndag kväll, dessutom så sent som klockan åtta, och så match mot Vetlanda på tisdag – mycket tajt alltså för teamet.

Men nu blev även måndagens EM-tävling inställd på grund av regn.

När UNT talade med Mikael Teurnberg på måndagseftermiddagen så satt Jonsson på ett flyg hem från Polen.

– Det är aldrig roligt när tävlingar blir uppskjutna, men för oss passade det bra, annars hade det blivit väldigt lite tid att ta sig hem och till Vetlanda, säger Teurnberg.

Apropå uppskjutna tävlingar: det är regnrisk över Vetlanda – igen.

Måndagens rapporter från SMHI visade på regnskurar under hela kvällen medan den norska motsvarigheten, Yr, hade uppehåll från sextiden på kvällen.

– Planen är att vi ska köra och det är det enda som jag kan fokusera på. Vi har en bra känsla i laget och formen är god hos förarna. Det är två poäng som skiljer, så en bra start på tävlingen är viktig.

Rospiggarna är på väg uppåt, det är helt klart. Dock är Tero Aarnio ett totalt oprövat kort på den här nivån. Frågan är vad man ska ha för förhoppningar på honom.

– Jag kan egentigen inte ha några förhoppningar på det sättet, inte mer än att han ska visa att han är sugen på att köra. Han har ju allt att vinna, men har aldrig kört i elitserien, säger Teurnberg, som känner en viss optimism inför matchen trots att Vetlanda är jättefavorit efter segern senast (46–44).

– Det blir svårt förstås, men det är inte avgjort. Vi ska försöka ge dem en match.

Rospiggskillarnas form är bra, det vet vi, men det är likadant i Vetlanda. Bartosz Zmarzlik, "Jarek" Hampel och Martin Vaculik är alla potentiella GP-segrare, och Szymon Wozniak gör sitt livs säsong.

Dessutom har Jonas Davidsson Vetlandaovalen som sin favoritbana och hans reservpartner Oliver Berntzon var matchvinnare i det första mötet i Hallstavik.