Premiärskrällen: Slog finallaget

Många har tippat Sirius i botten men i premiären sände de ut andra signaler: Blåsvart kan bli att räkna med. Detta efter en skrällvinst borta mot vårens finallag Västerås SK.

Siriusjubel för Simon Karlssons 2-3-mål. Karlsson i mitten gratuleras närmast av Ted Haraldsson och Markus Kumpuoja (11) och Jimi Heinonen (4) är på väg att ansluta.

Siriusjubel för Simon Karlssons 2-3-mål. Karlsson i mitten gratuleras närmast av Ted Haraldsson och Markus Kumpuoja (11) och Jimi Heinonen (4) är på väg att ansluta.

Foto: Håkan Lundh

Bandy2019-11-01 21:45

– De får väl tippa oss tolva och så, men vi går bara in och gör det bästa av situationen, säger en av premiärhjältarna, Simon Karlsson.

Västerås var silvermedaljörer på Studenternas i mars. Visst, de har tappat några spelare sedan dess men räknas alltjämt tillhöra toppen av denna säsongs upplaga av elitserien. Det gör Sirius premiärvinst med 7–6 extra imponerande.

–  Det var väl bara vi och Västra sidan som trodde på det här. Västerås trodde nog att det skulle bli en behaglig match, säger Simon Karlsson som blev tvåmålsskytt i matchen.

Vad var nyckeln?

– Ett hårt jobb i defensiven, det är det som gör att vi vinner.

Karlsson får medhåll av liberon och lagkaptenen Victor Lundberg.

– Vi har alltid en bra offensiv och vi höll tålamodet längre där i dag. Defensiven var klockren. Jag tycker mest att det är slumpmål när de spelar in bollen framför vårat mål. I alla fall lite mer slump än om de spelat sig fria, säger han.

Under fjolåret förlorade Sirius motsvarande match i ABB Arena med 10–2. När Stefan Edberg pangade in 1–0 till hemmalaget i krysset redan efter fem minuters spel kunde man lätt tänka att det skulle bli något liknande den här gången. Men Sirius ville annat. Framförallt Teemu Määttä ville annat. Finländaren var lysande i den första halvleken när Sirius vände till 2–4. Det fjärde målet på straff i slutsekunderna.

När Simon Karlsson på måltjuvsmanér satte 3–6 sju minuter in på den andra halvleken började det lukta Siriusseger. För att inte tala om när Kalle Mårtensson satte 3–7 en kvart senare.

– Man ska aldrig räkna ut VSK. De får ofta utdelning när de går runt på kanterna, säger Karlsson, som fick se hemmalaget reducera till 5–7 i minut 71 innan Sirius tog timeout.

6–7 kom i minut 90. Problemet var bara att det var fem tilläggsminuter också ... 

– Det var lite nervigt men var bara att göra det bästa av situationen, säger Karlsson.

Sirius stod pall och skrällen var ett faktum.

Matchfakta

Västerås–Sirius 6–7

Elitserien

(2–4) Målen: 1–0 (5) Stefan Edberg, 1–1 (22) Jimi Heinonen, 2–1 (24) Martin Landström, 2–2 (26) Teemu Määttä, 2–3 (36) Simon Karlsson, 2–4 (45+4) Heinonen, straff, 3–4 (49) Daniel Johansson, 3–5 (50) August Elebring, 3–6 (52) Karlsson, 3–7 (67) Kalle Mårtensson, 4–7 (68) Johansson, 5–7 (71) Johansson, 6–7 (90) Jesper Hermansson. Publik: 1 596

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!