– Sportsligt är vi vid gott mod. Jag tycker att vi har haft en ganska bra period trots att vi har förlorat mot Hammarby, Vänersborg och nu senast mot ett Villa som var mycket bra, säger försvarsspelaren Johan Hydling.

Tränaren Erik Sundin har alla spelare tillgängliga utom skadade Victor Lundberg, som för övrigt med största sannolikhet är tillbaka efter VM-uppehållet.

Mot Västerås är Sirius förstås nederlagstippat. Egentligen handlar det om hur stora förlustsiffrorna kommer att bli.

– Ska vi slå Villa så måste de (Villa) ha en lite sämre dag. Det är samma sak när vi möter VSK borta, vi måste vara hundraprocentiga samtidigt som dom inte är riktigt på topp, säger Hydling när han talar om Sirius chanser att vinna.

Den ekonomiska situationen i Sirius har knappast undgått någon. Spelarna har fått information från styrelsen. Det handlar om kraftiga lönesänkningar, eller kanske inte lön över huvud taget.

– Men när man väl kommer ut på isen påverkas man inte ett dugg. Mellan matcher och i veckorna är det annat, då känns det. Jag spelar för mig själv, för laget och för klubben, säger Hydling.

Under nästa vecka ska Sirius Bandy ha ett informationsmöte med sina sponsorer. Det återstår att se vad som kommer ut av den träffen ...