Smederna och Västervik tog sig vidare från tisdagskvällens kvartsfinaler och efter att serievinnande Dackarna valt att möta Västervik i sin semifinal hamnade de regerande svenska mästarna Smederna på Rospiggarnas lott.

– Det kommer att bli stentufft och det gäller att kräma ur det sista, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Tuernberg, som var på plats i Eskilstuna och såg hemmalaget besegra Indianerna. Detta inför över 6 000 åskådare.

Smederna är elitseriens bästa publiklag med ett snitt på 4 841 åskådare i serien. Näst bäst var Rospiggarna på 4 095. Det kommer att bli två riktiga publikmatcher kommande veckor.

– Det är lite derby och ja, det kommer att bli folk, konstaterar Teurnberg.

När lagen möttes i ett dubbelmöte i juli två dagar på raken kom 4 473 åskådare till Eskilstuna motorstadion och 3 821 till HZ Bygg Arena i Hallstavik. Då vann Smederna stort, hela 18 poäng, på hemmaplan medan Rospiggarna tog revansch och vann med fyra poäng dagen efter.

– Då var de etta och vi tvåa i serien. Vi klappade igenom (i första matchen) men repade oss hemma, säger Tuernberg som sedan tidigare valt att hans lag ska börja på bortaplan.

Två matcher med totalt 30 heat väntar nu i semifinalen.

– Det vore ju kul om vi kunde greja en finalplats, säger Teurnberg och låter lite drömmande.

Att Rospiggarna kommer att ha tre veckor mellan sista seriematchen och den första semifinalen ser lagledaren mest bara som positivt.

– Vi var ganska slitna i vårt lag. Det finns inget annat lag som har så många förare som tävlar i England som oss.