– Hade vi kommit upp i den nivå vi kan och ska spela på så hade vi vunnit den här matchen. Vi ger Södertälje chanserna, säger Rollin-Carlsson.

Det är sällan man ser Almtuna slå bort så många viktiga passningar som mot SSK, som bjöds på en handfull frilägen.

– Vi slarvade kopiöst mycket, konstaterar tränaren Marcus Ragnarsson.

Efter nästan två perioder var det ingenting som talade för att Almtuna skulle plocka poäng. Det stod 0–2 på tavlan och hemmaspelet var rent ut sagt bedrövligt under större delen av perioden – men så, under de sista fem minuterna förändrades allt.

– Jag vet inte vad det berodde på, men vi tog över i alla fall, och målet vi fick i den sista minuten (av andra perioden) var väldigt viktigt, säger Ragnarsson.

Det var Victor Rollin-Carlsson som gjorde sitt första mål efter en snygg passning av John Dahlström.

Under resten av matchen handlade det mest om Almtuna.

– Vi kom upp på den nivå där vi ska ligga, säger Victor Rollin-Carlsson.

Det var han som gjorde 2–2 – och i det läget av matchen, efter drygt elva minuter, var det Almtuna som gick för tre poäng. Södertälje var pressat under slutperioden, och tog också timeout redan innan VRC:s kvittering.

Men i stället för ledningsmål för hemmalaget återtog Södertälje ledningen – ett skott i krysset. En kalldusch för det trepoängsjagande Almtuna.

– Jag kan tycka att vi bjuder på deras tredje mål också. Det går inte att ha sådana dippar som vi har i den här matchen, det håller inte i längden. Södertälje behövde inte göra mycket för att få sina chanser, säger Ragnarsson.

Men Almtuna räddade i alla fall en poäng.

– Det är så klart att det var skönt att sätta dit pucken, inte varje dag man gör tre mål i en match, säger Rollin-Carlsson.

Men det har hänt tidigare, säger VRC. Mot Mariestad (tror han), på den tiden som Andreas Paulsson lirade i Almtuna.

– Men det är ändå lite svårt att glädjas just nu. Jag tycker att vi ska ta tre poäng i sådana här matcher. Det håller inte att bjuda Södertälje på så många chanser som vi gjorde. Då hjälper det inte att vi gjorde en bra sistaperiod.

Marcus Ragnarsson är också besviken, men ändå glad över den räddade poängen eftersom målet trots allt kom när det var 59 sekunder kvar.

– Ska man summera hela matchen så hade Södertälje fler chanser än vad vi hade, så jag kan väl tycka att en pinne är okej. Samtidigt kunde vi ha legat under med mycket mer efter två perioder.

Nu har Almtuna spelledigt över helgen innan det är dags för bortamatch mot Vita Hästen på tisdag.