Det var i söndagens allsvenska toppmöte mellan Djurgården och Malmö FF (1–1) som hemmalagets Haris Radetinac i en närkamp stämplade gästernas Arnór Traustason hårt över fotleden.

Traustason blev utburen på bår efter tacklingen. Senare konstaterades det dock att det inte handlade om någon fraktur, som först befarat, och att en operation inte skulle bli nödvändig – men att islänningen drabbats av allvarliga ledbandsskador i fotleden.

Efter matchen valde Malmö att anmäla Djurgårdsspelaren till disciplinnämnden – som nu meddelar att ärendet inte kommer att tas vidare.

"Mindre viktigt"

"Disciplinnämnden konstaterar att huvuddomaren har sett händelsen och att han gjort bedömningen att det inte fanns anledning att ingripa. Även om domaren har missat träffen på Malmö-spelarens ben/fot innebär det att en prövning av situationen är gjord av domaren under matchen och att den prövningen inte har lett till bestraffning. Nämnden är därför förhindrad att pröva anmälan utan anmälan ska avvisas", lyder domen enligt Expressen.

Haris Radetinac blev förstås glad när nyheten nådde honom.

Det känns bra. Det var skönt att höra, säger han.

TT: Hade du väntat dig en avstängning?

Nja, jag har redan varit avstängd en gång (i tre matcher efter ett rött kort mot Elfsborg) så jag vet inte. Men jag har sagt tidigare att oavsett hur det blir tar jag det som det kommer. Jag är bara glad över att han inte blev så pass allvarligt skadad att han fick ett benbrott eller behövde opereras. Resten är mindre viktigt.

Svarar på tränarens utspel

I MFF var det minst sagt upprörda känslor efter mötet på Tele2 arena.

På den efterföljande presskonferensen sade bland annat bortalagets tränare Uwe Rösler att det var en "karriärshotande tackling" som Radetinac hade delat ut mot Traustason och att han "var ute efter att döda honom".

Jag har inte lyssnat själv men jag har hört från folk om vad som har sagts. Det är ingenting jag kan påverka. Hur människor beter sig eller uttalar sig... Alla får tycka, tänka och uttala sig som de vill. Det är ingenting jag lägger energi på.
Klart det inte är roligt att få negativa rubriker. Men alla tycker och tänker olika. Malmö valde att göra som de gjorde och det vara bara att acceptera.

Har bett om ursäkt

Radetinac hann aldrig söka upp Traustason innan han fördes till sjukhus efter matchen i söndags men har i efterhand skickat en ursäkt via sms.

Jag förklarade hela grejen och skrev att jag hoppades att allt skulle gå bra.

TT: Fick du något svar?

Nej. Jag vet inte varför, men jag ville i alla fall visa att jag bryr mig.

TT: Att det finns vissa som hävdar att tacklingen var medveten från din sida – vad tänker du kring det?

De som känner mig vet att den inte var det, men jag kan inte påverka andras åsikter. Jag har själv varit borta från skador under långa perioder och att gå igenom en så lång rehab är något som jag inte skulle önska min värsta fiende. Det var en olycklig händelse.

Det medicinska teamet i Malmö har ännu inte delgivit någon prognos för hur länge Arnór Traustason blir borta från spel.