Ragnarsson tvingas bort från Rögle

Så sent som i somras skrev Jacob Ragnarsson på ett tvåårskontrakt med Rögle. Men redan nu är han och SHL-klubben överens om att bryta avtalet – och backen lämnar därmed laget med omedelbar verkan.

Tiden i Rögle blev inte vad Jacob Ragnarsson hade tänkt sig.

Tiden i Rögle blev inte vad Jacob Ragnarsson hade tänkt sig.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Ishockey2019-10-04 10:09

”Vi har en tuff konkurrenssituation i laget och det har den här veckan blivit ännu hårdare efter Craig Schiras återkomst till laget. Jakob är en ung och lovande spelare som behöver kontinuerligt med speltid och det är något vi i det här läget inte kan ge honom”, säger Rögles sportchef Chris Abbott till klubbens webbplats.

20-årige Ragnarsson – som är son till den förre Tre Kronor-profilen Marcus Ragnarsson – kom till Rögle från Almtuna inför den här säsongen. Han har varit ombytt i de fyra senaste matcherna men bara fått speltid i en av dem. 

"Jag har spelat allsvensk ishockey i två år nu och känner mig mogen att ta nästa steg. Jag är sugen på att spela på en högre nivå och tycker att Rögle är ett bra alternativ för mig. En klubb som de senaste åren etablerat sig i SHL och fortsätter att utvecklas. Jag tror det kommer att passa mig bra, sade Ragnarsson i samband med övergången i april.

Ragnarsson har inte gjort klart med någon ny arbetsgivare än. 

TT

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!