Det var snart tio år sedan som Sebastian Rajalakso fick sitt stora genombrott med Djurgården som 19-åring. Nu har den Enköpings SK-fostrade yttern hunnit bli 28 år (fyller 29 i september) och har några tuffa säsonger bakom sig i Gif Sundsvall. I fjol drabbades han bland annat av hjärtrusningar som störde honom.

– Jag gjorde nyligen en ny check och det ska inte vara några problem. Jag har tränat på under vintern och det har känts bra. Jag känner mig lite revanschsugen faktiskt, säger Rajalakso som förra säsongen startade åtta matcher som yttermittfältare (gjorde 13 inhopp).

Den här säsongen kan det bli så att ett nytt kapitel skrivs för Sebastian Rajalakso. Tränaren Joel Cedergren har långt gångna planer på att testa honom även som vänsterback.

– Det har varit positivt och kul så här långt. Kanske har vi hittat något där, fortsätter Rajalakso.

Sirius inledde sitt försäsongsmatchande förra helgen när det blev seger borta mot seriekonkurrenten Örebro med 4–2 (1–1). För Gif Sundsvall blir lördagens möte årets första match.

– Vi vet om att Sirius är ett passningsskickligt lag. Så det blir en tuff match där vi kommer att sätta på prov. Båda lagen kommer att vilja ha boll, säger Sebastian Rajalakso.

Vad tror du om Sirius möjligheter i allsvenskan?

– Jag följt dem hela tiden och jag tror att de kan överraska och bli giftiga. De kan bli bra i år.