Almungebon Anders Michalak, som sedan två år tillbaka kör rallycross, ser med stor optimism framemot säsongen.

– Vi har gjort viktiga justeringar på bilen, med bland annat en ny motor och lite andra småsaker som vi tror ska falla väl ut.

För att hitta känslan inför säsongens första tävlingshelg har 41-åringen, tävlandes för Hallstaviksklubben MK Orion, bland annat laddat upp med att köra gokart nere i Helsingborg.

– Jag har jättebra magkänsla inför helgen, uppladdningen har gått bra. Jag är redo att vara med framme i täten till helgen.

Vilken placering är rimlig att sikta på?

– Jag har goda chanser att vara topp fem, det lyckades jag med ett antal gånger under fjolåret, och tycker mig ha minst lika bra chanser i år.

Michalek, som tävlar i RX2-klassen, har dock stor respekt för övriga i startfältet och inser att konkurrensen är tuff.

– Startfältet är jättebra, det gäller att jag presterar på toppnivå om jag ska kunna vara framme i täten. Alla bitar måste klaffa – allt från min körning till att hela teamet är på tå under helgen.

Rallycrosstjärnan berättar att det har varit svårt att få ihop de ekonomiska bitarna och att det inför varje säsong är små marginaler för att kunna komma till start.

– Rent ekonomiskt kostar det oerhört mycket och vi ligger ständigt på gränsen för att få ihop allting. Jag är väldigt tacksam mot mina sponsorer som gör det möjligt för mig att resa runt och tävla, säger Anders Michalek.

Efter tävlingar i Barcelona, Spanien fortsätter VM i Belgien. Mästerskapet körs över sju deltävlingar och avslutas i november i Kapstaden, Sydafrika.