Saeid bröt nyligen kontraktet med danska Lyngby efter blott fem spelade matcher. Under fredagen dök han upp i Uppsala för att skriva på ett kontrakt över säsongen 2021 med Sirius.

– Det känns bra faktiskt och jag ser fram emot att börja spela, säger Saeid.

Att det blev just Sirius handlar mycket om Robert Åhman Persson enligt Saeid själv som spelade med "RÅP" i Örebro säsongen 2014.

Artikelbild

| Saeid har även ett eget klädmärke.

– Det var mycket intresse från Sirius och jag känner "RÅP" sedan tidigare, mycket handlade om det. Robban fick mig att välja Sirius, säger Saeid.

Vad sa han?

– Han behöver inte säga så mycket, det räcker med att han spelar här. Han är en mycket bra och kompetent spelare som alltid får ut det bästa av spelarna runt sig och dessutom är en trevlig kille, säger Saeid.

Åhman Persson själv berättar om sin roll i Sirius nya värvning:

– Jag sa att vi behöver honom och att han skulle passa bra in hos oss, att vi är ett lag som vill spela. Det är ett bra gäng, han kommer att vara välkommen från dag ett och alla kommer att ta hand om honom, säger Åhman Persson.

Vad kommer han att tillföra?

– Han är skicklig och bolltrygg spelare, kvick och smart med spelförståelse. Han är komplett och vi kommer att ha nytta av honom i vårt offensiva spel.

Saeid har ett gediget cv. Han var ungdomsproffs i West Bromwich innan han återvände till moderklubben BK Forward 2009. Efter det har han representerat Örebro, MLS-klubbarna Columbus Crew, Minnesota United och Colorado Rapids innan han i vintras skrev på för Lyngby i Danmark. En sejour som inte blev lyckad.

– Jag kan skriva en bok om den perioden, det var kanske den sämsta i mitt liv. Det var så mycket som gick fel ... att man inte får lön i tid till att man inte har en säng, säger Saeid.

Fick du sova på golvet?

– Jag sov på madrass i sex månader. Det var mycket som gick fel, jag hade också problem med förra tränaren.

Saeid skrev som sagt på för Sirius under fredagen och är förmodligen spelklar till fredagens bortamatch mot IFK Göteborg.

– Jag känner suget att spela. Det känns bra att komma igång och att komma till ett lag som just nu är i bra form, har en stabilitet, en grund och en spelidé.

Vad vet du om Sirius?

– Det är en bra och stabil klubb. De gjorde det mycket bra förra året, men har haft lite problem med skador i år. Nu när folk har kommit tillbaka så ser man att det är ett bra lag, säger Mohammed Saeid.