I mitten av april kickade Rasbo igång säsongen mot Rådmansö. Då blev det storförlust och RIK fick inte alls den start man tänkt sig. Därefter har laget vaknat till och plockat poäng i varenda match.

– Vi har spelat upp oss för varje match som har varit. Samtidigt tycker jag att vi har en högre nivå i oss, säger Robin Ohlsson, tränare i Rasbo.

Hans lag blickar uppåt i tabellen efter att ha slagits i botten under fjolårets säsong. Man har fått behålla stora delar av truppen samtidigt som man kryddat det med några starka nyförvärv.

– Vi ska vara ett bättre lag jämfört med ifjol. Bland annat har vi plockat in Simon Danielsson som spelat i högre divisioner tidigare. Sedan har vi även fått in Martin Dahl som varit i Bälinge City innan, säger Ohlsson.

I den femte omgången spelar Rasbo sin första riktiga hemmamatch. Rasbo IP har inte varit redo för spel men nu har man fått klartecken att köra på naturgräsplanen.

– Vi är bortskämda med att ha en väldigt fin gräsplan men den tog mycket stryk av torkan ifjol. Vi har bara haft en träning där hittills, säger Robin Ohlsson.

För motståndet står Håbo. Laget som åkte ur division 3 efter en tung fjolårssäsong.

– Det är nog det bästa laget vi mött hittills så vi räknar med tufft motstånd. Samtidigt känner vi att det inte är ett lag vi ska vara rädda för – vi vill också vara på den övre halvan när säsongen summeras. Jag tror det blir en jämn match, avslutar Ohlsson.