Ända sedan segern har Timo Nurmos haft denna söndag i sikte. Med ett sedvanligt och metodiskt lugn har finländaren tränat Readly Express mot en ny toppform.

Förhoppningsvis samma som i fjol, eller kanske ännu lite bättre.

Vi får se på söndag, men han känns lite piggare nu och han har fått lite mer rutin. Men upplägget har varit nästan exakt det samma. Han var tvåa i Prix de Bourgogne bakom Bold Eagle för en månad sedan men var inte särskilt trött efteråt. Och femma senast i Prix de Belgique, då tävlade han dessutom med skor. Jag kan inte klaga på något, nu gäller det att ha lite tur i loppet, säger Nurmos, som haft en jobbig månad.

Eget dricksvatten

Readly Express har varit uppstallad på Björn Goops gård i Normandie. Omgivningen är fantastisk och träningsbanorna håller högsta klass.

Minst en gång veckan har Nurmos tagit flyget till Frankrike för att träna sin stjärna. Under den sista förberedande träningsveckan har Nurmos varit på plats varje dag.

Som den stjärna han är har sjuåringen eget vatten och foder. Vattnet köps in från en butik i närheten. De kommer i stora tioliters flaskor och blir lite jobb för skötaren Inga Perk. En häst dricker 30-50 liter per dag.

Som sagt, samma uppladdning som i fjol. Jag vill att det ska vara kontinuitet, hästarna ska vara lugna och trygga. Inför Prix d’Amerique måste allt vara på topp.

Fyra favoriter

Förra året vann Readly Express efter ett rafflande upplopp. Bold Eagle, som jagade sin tredje raka seger, var förbi ett tag inne på upploppet men Readly kontrade och vann säkert före den franska stjärnan.

TT: Hur ser du på motståndet i år?

Jag tycker det är fyra hästar som kan vinna: Readly Express, Propulsion, Bold Eagle och Belina Josselyn. Lite plus för Bellina, hon har sett väldigt stark ut. Någon annan ny häst tror jag inte kan blanda sig i segerstriden, säger Nurmos.

Propulsion är det andra stora svenska hoppet på söndag. Till skillnad mot Timo Nurmos har inte tränaren Daniel Redén kunnat förbereda sin häst maximalt. Propulsion drabbades av en lättare infektion för en månad sedan och missade ett lopp. Men träningsrapporterna har varit bra och om kusken Örjan Kihlström lyckas hitta rätt i positionskriget kan det bli seger.