Pro Modified Car hade hela 18 tävlande i klassen där europaledaren Michael Gullkvist försvann lite överraskande redan i den första elimineringen. Jimmy Ålund på andra plats i europatabellen tog sig dock hela vägen till final där nyblivna SM-vinnaren Andreas Arthursson stod för motståndet.

Arthursson som har en fantastisk bil och kört väldigt jämna tider under helgen vann lite överraskande finalen genom att sätta nytt europarekord med tiden 5.75 sek och 415.70 km/h.

Kampen om europatiteln står mellan Jimmy Ålund och Michael Gullkvist och avgörs på Santa Pod när den sista deltävlingen avgörs i september.

Artikelbild

| Snabbast på Tierp Arena med nytt europarekord i finalen med tiden 3.877 sekunder och 498.61 km/h blev Anita Mäkelä.

– Pro Mod är den största överraskningen för mig, säger Tierp Arenas platschef Urban Axelsson som själv har ett förflutet som förare i klassen.

– Det är extra kul eftersom det var så många anmälda, dessutom satte tre team tider under det gamla europarekordet och totalt under helgen kanske vi hade tio repor under den tiden.

Snabbast på Tierp Arena med nytt europarekord i finalen med tiden 3.877 sekunder och 498.61 km/h blev Anita Mäkelä. Hon var den enda föraren tillsammans med landsmannen Antti Horto att köra under fyra sekunder.

Därmed var det också logiskt att de två möttes i finalen dit Horto tog sig enkelt genom att få en solorunda mot Timo Lehtimäki som fick motorproblem redan i pree-stage.

Artikelbild

| Tierp Arenas platchef Urban Axelsson summerar en bra helg.

Finalen blev någonting alldeles extra där förarna gav allt och lite till. Horto nosade till och med på säkerhetsgropen i slutet av banan. Han fick dock ge sig för Anita Mäkelä som därmed tog dubbeln i Tierp den här säsongen med segrar både i juni och nu i augusti.

Anita och hela teamet var i ett lyckorus efter finalen.

Artikelbild

| Vinnaren i Top Methanol Dragster, Dennis Haberman från Tyskland, med välfyllda läktare i bakgrunden.

– Jag är väldigt lycklig, var det där ett nytt rekord, jublade finskan varpå hon lade till att hon älskar Tierp Arena.

Urban Axelssons summering handlar det om att helgen var snabb, jobbig och regnig. Arrangören har haft ett tajt schema där man parallellt förbereder för den rallycrosstävling som kommer till arenan om fem veckor.

Artikelbild

| Andreas Arthursson visade sig från sin bästa sida med ett nytt europarekord i sin klass.

– Jag tror att folk är nöjda, de tävlande är nöjda och det har ju satts flera europarekord som dessutom har förbättrats flera gånger, säger Urban Axelsson.

Den utomstående största överraskningen enligt Axelsson är det världsrekord som sattes under lördagskvällen i motorcykelklassen Super Twin, först körde Vesa Lipponen som första förare i världen under sex sekunder 5,92 med hastigheten 327.67 km/h. I samma kvalomgång körde sedan landsmannen Jaska Salakari 5,83 sekunder i 332.72 km/h.