48:e upplagan av Roslagsloppet är avklarad och detta inför en förmodad rekordpublik. Publiken var dock inte det enda rekordet som slogs på lördagen, ny rekordtid blev det också av Anders Borgqvist och Joakim Österström från Upplands-Väsby som tog hem totalsegern.
- Fantastiskt bra kört av Anders, säger Öregrunds Racerklubbs ordförande Oskar Molarin och fortsätter.
- Tävlingsmässigt var det en lugnt utan olyckor och andra incidenter, förutom en del motorhaverier. Vi har dessutom haft riktigt fint väder och mycket folk. Jag vågar mig nog inte på någon uppskattning, men här i Öregrund har det nog varit rekordmånga.

Rekordpubliken fick, förutom vinnaren Anders Borgqvist, även se flera uppländska framgångar. Bland andra Rasmus Söderholm och Johnny Ingemarsson från Gräsö som var överlyckliga efter segern i juniorklassen (V-50).
- Det känns helt fantastiskt. Roslagsloppet är årets höjdpunkt, det här är större än SM, säger Rasmus Söderholm som dock hade stora problem inför tävlingen.
- Jag körde sönder båten i Smögen för två veckor sedan och jag har jobbat dag och natt sedan dess för att få båten startklar. Först igår (läs fredag) så var den körduglig, så det här känns otroligt kul.

Rasmus Söderholm och Johnny Ingemarsson var dock långt ifrån ensamma upplänningar att köra in på topplaceringar. Seger blev det också för Mårten Levis och Stellan Persson från Östhammar som vann klassen ThunderCat, även i klassen Classic Oddshore blev det uppländskt i form av Ludvig och Johan Landing från Uppsala. Öregrunds Martin Löfström och Martin Wahlberg tog hem segern i klassen V115.

I kändisklassen blev det äntligen seger för den eviga tvåan Robert Aschberg, dock var det med minsta möjliga marginal till debutanten Johan Rheborg som körde in som tvåa strax före Rickard Olsson.