Matchen stod och vägde efter tio heat. Rospiggarna var i ledning med två poäng.

Det andra reservheatet skulle alltså bli mycket viktigt. Rospiggarnas John Lindman och Max Fricke mot hemmalagets Rune Holta och Magnus Karlsson.

Det var då det hände ...

Artikelbild

| John Lindman.

John Lindman kraschade våldsamt in i sargen när farten var som högst.

– Han (Magnus Karlsson) svängde vänster, det var helt sjukt att jag blev utesluten. Det var tur att jag inte blev illa skadad, säger Lindman.

Max Fricke ledde heatet när kraschen inträffade. Det var tre förare i bredd i utgången av startkurvan. Lindman var i mitten, mellan Holta och Karlsson.

– Det vete f-n vad domaren gjorde. Han svängde ju vänster och jag kunde inte göra något och så blir jag utesluten, det är helt sjukt, säger Rospiggarnas reserv.

Artikelbild

| Andreas Jonsson under matchen mot Dackarna i går, tisdag.

I stället för poängövertag, eller i sämsta fall oavgjort, blev det 4–2 till Dackarna i det så viktiga reservheatet.

– Jag ringde upp till domaren (Krister Gardell) och frågade, men ... Äh, vad ska jag säga, det är som det är och nu går vi vidare, säger lagledaren Mikael Teurnberg om kraschen mellan Lindman och Karlsson.

Artikelbild

| Jaosn Doyle.

Som tur var blev inte Lindman skadad. Det såg väldigt otäckt ut eftersom farten var så hög. Han reste sig i princip direkt.

– Det kunde ha gått väldigt illa, säger Lindman, som dock är säker på att Rospiggarna vinner returen på onsdagskvällen.

Artikelbild

– Vi kommer att vända på det här, det gör vi ...

Lagledaren Mikael Teurnberg hade blandade känslor efteråt. Att förlora mot Dackarna på bortaplan är ingen skam, men sex poäng, räcker det i returen?

– Jag vill inte göra någon bedömning. Jag hade hoppats att vi skulle få ut lite mer av killarna, men Dackarna åker jävligt bra på den här banan. Nu blir det spännande, säger Teurnberg och kostar på sig ett litet leende.

Om inte annat så kan det här resultatet locka många extra åskådare till HZ Bygg Arena eftersom det ansågs att SM-guldet redan var säkrat – till Rospiggarna alltså.

– Nu kan Dackarna köra 3–3, det räcker för att vinna guld. Det blir viktigt me starten på matchen i morgon (onsdag). Det var lite synd i sista heatet när vi hade pratat om att köra jämnt, säger Teurnberg.

I stället blev det en femetta i baken i det sista heatet och tvåpoängsunderläget blev till sex poäng. En ganska så jobbigt resultat för Rospiggarna.

Andreas Jonsson tog 5+1 poäng på fyra heat – ett bra resultat, det måste sägas.

– Det är ingen fara med Andreas. Han hade lite ont i ryggen och fick behandling, men det är ingen fara, säger Teurnberg.