Lördagen startade med den fria klassen, en tävlingsklass där de yngre gymnasterna får en chans att träna på att tävla. Inga poäng läses upp högt och inga placeringar ges. Alla får priser och diplom. En mycket bra övning inför framtiden för de unga tjejerna.

Uppsalaflickornas gymnaster i denna klass visade upp fina prestationer och det bådar gott inför framtiden. Deltagare här var Elina Sheremey, Hanna Stenhammar, Alice Ramström, Josefine Engstrand, Elin Wiklund och Linnea Magdeburg. De tävlade denna tävling både individuellt i två program samt i RG ungdomstrupp.

Efter fria klassen var det dags för de mer rutinerade gymnasterna inom trupp och DTQ. Denna tävling var förutom en nationell tävling även kval till junior-NM och NM som går i Norge i mars.

Artikelbild

| Ida Önnegren

Juniortruppen och seniortruppen har kämpat och jobbat hårt för att kvala till JNM/NM och det var roligt att se att det börjar ge utdelning. Båda körde bra och trots att programmen innehöll några missar så ser de mer och mer stabila ut. Båda trupperna tog varsitt guld.

I juniorklassen FIG individuellt deltog Ida Önnegren och Angelina Ekström. Även dessa två har kämpat för att försöka kvala till NM och bli uttagna bland de 4-5 bästa juniorerna i Sverige. Båda två gjorde en bra tävling och lyckades knipa varsin pallplats i den hårda konkurrensen. Ett silver till Angelina och ett brons till Ida.

Nu väntar de med spänning på att få ett uttagningsbesked gällande NM i Norge i mars.