Rollin-Carlssons succé i danska ligan

Han hade varit moderklubben trogen nästan hela karriären men nu var han färdig. Victor Rollin-Carlsson bestämde sig för att testa något nytt. Han hamnade i Danmark där han nu gör succé.

Tröj och miljöombyte. Almtunaprofilen Victor Rollin-Carlsson spelar numera för Herlev Eagles i Danmark.

Tröj och miljöombyte. Almtunaprofilen Victor Rollin-Carlsson spelar numera för Herlev Eagles i Danmark.

Foto: Metalligaen.dk/Danmarks Ishockey

Ishockey2019-10-21 14:52

Två säsonger i Tingsryd och utlånad i några matcher till Brynäs i SHL. Förutom det hade det varit Almtuna för hela slanten för 30-årige Victor Rollin-Carlsson. Han säger att under några år tänkt tanken att testa något nytt men det var först efter fjolårets blytunga Almtunasäsong han tog tag i det. 

– Jag ville försöka komma upp i SHL, jag hade haft det som mål länge, och kände att jag hade fastnat i Tuna. Det gick trögt, för föreningen också, säger han om beslutet att till i år skriva på för Herlev Eagles i danska ligan.

Herlev ligger i stor-Köpenhamns utkanter och det tar cirka 20 minuter att ta sig in till huvudstaden. Rollin-Carlsson bor nära ishallen och säger sig trivas med sitt nya hockeyliv.

– Jag trivs väldigt bra. Det är väldigt kul och inspirerande och man får träffa nya människor.  

Succén har inte låtit vänta på sig. De 18 poäng på 41 matcher han producerade förra säsongen i allsvenskan är han redan nu snart i kapp. På elva matcher har det blivit 15 poäng för centern. Med den noteringen är han trea i hela ligans poängliga, endast slagen av kedjekompisarna Johan Skinnars från Sverige (tidigare i bland annat Västerås, Kristianstad och Södertälje) och kanadensaren Brett Thompson. 

– Det är annorlunda hockey, mer öppet och mer lägen. Lagen spelar mer offensivt, säger Rollin-Carlsson på telefon.

Är det roligare?

– Ja (skratt), det är det. 

Hur är kvaliteten?

– Det är väldigt olika från lag till lag. Och vilken femma ,man möter. Alla lag har bra första- och andralinor, men det kan vara bredden som spökar lite.

Varje lag får använda sig av åtta importer och i Herlev är den kvoten fylld av svenskar, finländare och kanadensare. De danska spelarna jobbar vid sidan av hockeyspelandet medan utlänningarna kan träna extra på förmiddagarna. På eftermiddagarna är det gemensamma träningar. Som lag ligger Herlev i tabellmittens nedre del. Topplag är klubbarna från nord-Jylland, Fredrikshavn White Hawks och Aalborg Pirates.

Klart är att "VRC" fått mersmak.

– Jag kan nog tänka mig att vara ute i några år, säger han.

Metal Ligaen

Dessa klubbar ingår i högsta danska hockeyligan 2018/19:

Herlev Eagles
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE
Frederikshavn White Hawks
Aalborg Pirates
Esbjerg Energy
Herning Blue Fox
Rødovre Mighty Bulls
Odense Bulldogs

Victor Rollin Carlsson storvrtivs i den danska ligan och har all anledning att vara glad. Han ligger i toppen av poängligan.
Victor Rollin Carlsson storvrtivs i den danska ligan och har all anledning att vara glad. Han ligger i toppen av poängligan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!