– Det ska bli en utmaning. Jag har känt Micke Teurnberg i många år och när jag fick frågan om att bli ordförande så var jag självklart intresserad av jobbet, säger Gunstad.

Motorintresset har han sedan tidigare och beskriver sig själv som en riktig motornörd. Han har besökt åtskilliga evenemang både här hemma i Sverige och utomlands.

Speedwayintresset väcktes på allvar för några år sedan.

– Jag är kompis med Håkan Zillén (HZ Bygg Arena) och har varit på många matcher under de senaste tre, fyra åren.

Nu är frågan om Gunstad kommer att sätta sin egen prägel på Rospiggarna eller om han i första ska förvalta och driva vidare det som är uppbyggt.

– Jag vill se bra speedway i Hallstavik. Vi måste ha Micke Teurnberg kvar, som jobbar med marknadsfrågor och drar in pengar, vi ska värna om den publik vi har och alla frivilliga som hjälper till.

Så några större förändringar är inte att vänta?

– Vi ska fortsätta på här spåret, som varit framgångsrikt. Det finns ingen anledning för mig att kliva in som ordförande och ändra på allt.

Ekonomin då? Hur ser du på den?

– I år (2019) kommer vi inte att lägga ut lika mycket pengar på byggnader. Nu handlar det mer om underhåll och lite mindre saker. Sedan hoppas vi på att vi har vädergudarna med oss, säger Stefan Gunstad.