Rospiggarna sänker förarbudgeten

Nye lagledaren Peter Jansson bygger som bäst Rospiggarnas trupp för 2020. Men det blir med sänkt förarbudget.

Max Fricke (till höger) är en förare som Rospiggarna gärna behåller i truppen.

Max Fricke (till höger) är en förare som Rospiggarna gärna behåller i truppen.

Foto: Thomas Lindblom

Motor2019-10-07 20:32

Rospiggarna har de senaste åren konkurrerat om de bästa speedwayförarna i elitserien. Satsningen 2020 blir i en tajtare ekonomisk kostym. En anledning är, liksom hos många andra klubbar, minskade publik
– Vi har betydligt lägre budget inför kommande säsong. Vi kommer inte köpslå med förare, utan vara förnuftiga och kommer vara noga med att det inte skenar iväg ekonomiskt, säger Peter Jansson.
Jansson medger att man i utgångsläget mer bygger för framtiden, än att sätta ihop en trupp som omgående ska ta tillbaka guldet till Hallstavik. 
– Vi bygger ett lag som ska vara med i ett slutspel. Sedan kan mycket hända under en säsong. Men just nu bygger vi lite för framtiden, och år ett kanske vi på förhand inte är ett lag för SM-guldet, säger Peter Jansson.
Hittills är tre förare klara. Tomas H Jonasson, Dan Bewley och Andrej Kudriashov. När Jansson jagar förare är det i kategorin talanger han letar just nu. 
– Vi siktar på att få ihop ett ungt och bra lag. Men självklart måste vi ha några poängmaskiner också. Där tittar vi noga vilka som tar sina poäng vecka ut och vecka in, men de är heller inte så lätta att hitta, säger han.
Jason Doyle har varit Rospiggarnas ledande poängplockare de senaste åren. Hans framtid i klubben känns oviss i dagsläget. Doyle som i helgen säkrade VM-status även 2020.
– Vi kommer självklart prata med Jason, jag har inte velat göra det innan han kört klart säsongen. Men vi måste också veta vilket håll han själv vill gå åt, säger Peter Jansson.
När det gäller Max Fricke är svaret tydligare.
– Vi har pratat en hel del. Och det är en förare vi gärna behåller. Men det finns också andra klubbar som är där och rycker, säger Peter Jansson.
Kommer ni presentera något i veckan?
– Det kommer nog att komma ut något, säger Peter Jansson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!