Det är grundseriens bästa lag som möts i finalen.

Det är svensk innebandyns bästa lag någonsin (ursäkta Lockerud) som ställs mot varann inför ett fullsatt Globen.

Det är finalen alla sett fram emot.

Alexander Galante Carlström vräkte in mål i grundserien. Ingen spelare var i närheten. Inte Albin Sjögren, inte Jakob Drews och verkligen inte Alexander Rudd.

De två stjärnorna känner varann väldigt bra.

Under lite mer än två säsonger spelade de tillsammans i Falun. Sedan valde Rudd – i princip mitt i säsongen – att flytta till Uppsala och Storvreta.

– Rudd har aldrig varit så bra som under de två säsonger han spelade tillsammans med mig. Så många mål kommer han aldrig att göra igen, säger Galante Carlström med ett allvarligt ansiktsuttryck men säkert också med glimten i ögat.

Alexander Rudd, som är känd för att vara frispråkig, kan inte göra annat än att hålla med sin gamle lagpolare från tiden i Falun.

– Det är världens bästa målgörare genom alla tider. Vi hade en väldigt bra kemi, och han är en bra vän till mig, säger Rudd.

Några hard feelings? Glöm det!

– Men på planen kommer vi inte att vara några vänner, konstaterar Rudd.

Falun kom till Stockholm och Globenområdet redan i torsdags – precis som vanligt. En lättare träning i Tyresö och så en presskonferens på fredagseftermiddagen. Storvreta kom med buss till spelarhotellet alldeles intill Globen, där finalen spelas.

Galante Carlström medger att det är lite speciellt att möta Storvreta – särskilt i en SM-final.

– Man vill gärna spela mot de bästa lagen, men det är klart … jag hade inte haft något emot att möta något annat lag, säger Galante, som också passar på att pika Alexander Rudd när han passerar förbi under intervjun:

– Det var din bästa tid i livet, säger han och syftar på de två säsongerna i Falun.

Svaret kommer direkt – och det är beröm:

– Jag som har berömt dig. Jag har sagt att du är den bästa målgöraren under alla tider, svarar Rudd varpå Galante Carlström spricker upp i ett leende.

Finalen då? Falun verkar lite starkare den här säsongen. Stämmer den iakttagelsen?

– Ja, det tycker jag. Vi hade lite skadeproblem i fjol. Nu har vi en bredare trupp, så visst, jag tycker vi är ett bättre lag i år, säger Galante.

Men det är inget som bekymrar Rudd:

– Det spelar ingen roll, det är vi som kommer att vinna!