Mina fem frågor på förhand inför Svenska cupen-matchen mellan Sirius och Halmstad handlade om klassen på Sirius, trebackslinjen, offensiva styrkan, truppens bredd och läget i cupen.

Efter 1–2 (1–2) på Löten lyder min tidiga analys om ...

... matchen

Halmstad missade det allsvenska kvalet med fyra poäng i fjol och går för direkt uppflyttning från superettan i år. Detta var Sirius första "riktiga" test denna försäsong och det såg bra ut till en början. Sirius ägde mest boll, skapade bra med lägen – men tappade allt. En snabbanalys lyder att Sirius första kvart var riktigt bra. Resten: Inte så bra. En förlust på hemmaplan mot ett lag från superettan ... Nej, självförtroendemässigt var det ingen höjdare på något vis. Det var tunga ben, skakande huvuden och sänkta axlar bland hemmaspelarna och det var inte den sinnesbild som hemmapubliken önskade att se i Sirius första tävlingsmatchen på hemmaplan 2019. Det kan bara bli bättre.

… försvarsspelet

Kebba Ceesay styrde med Jesper Arvidsson och Tim Björkström intill sig. Det gick sisådär. Vid Halmstads kvitteringsmål lämnade Björkström och Ceesay en yta mellan sig i straffområdet, som Sadat Karim löpte in perfekt på. Inlägget kom därtill från en tom vänsterkant där Adam Ståhl var ute på ett offensivt äventyr. Ståhl såg inte alls ut att trivas i sin kantroll. Halmstads 1–2 får Kebba Ceesay ta på sig alldeles själv. Prestigevärvningen från Dalkurd drällde med bollen som siste försvarare varpå Sadat Karim stal den och prickade in tvåan bakom Lukas Jonsson. Jisses vad retfullt enkelt det såg ut. Kort senare saknade Tim Björkström både ögon i nacken och medspelare som varnade honom och en hemåtpass blev till ett nytt friläge för gästerna. Det såg galet skört ut där bak. Och då var inte Halmstad något motstånd som satte upp någon press att tala om. Det kan bara bli bättre.

… anfallsspelet

Jonas Lindberg, Philip Haglund och John Junior bildade en tremannaoffensiv framför Elias Andersson och Abdul Razak på mitten. John Junior såg rapp ut – vilket kliv i förstasteget! – och var överallt första halvtimmen. Division I-förvärvet var inblandad i mycket och prickade stolpen när Lindberg hittade in med en boll snett inåt bakåt tidigt i första halvlek. Vid straffen som gav 1–0 var det ombytta roller; John Junior hittade Lindberg som krokades upp. I andra halvlek var det tunnsått med Siriuschanser. John Junior bet fast bollen på Moses Ogbu-manér vid ett par tillfällen, men bästa chansen hade Elias Andersson sedan Ståhl funnit honom i straffområdet. Men överlag: Andreas Johansson & co i Halmstad kunde reda ut det mesta. Det kan bara bli bättre.

... skadeläget

Ingen Robert Åhman Persson, Niklas Busch Thor, Daniel Jarl eller Sam Lundholm eller Stefano Vecchia. Sirius placering i näringskedjan kräver en skadefri trupp (kommer det någonsin hända?), och som det såg ut mot HBK fanns det inte många alternativ att förändra matchbilden i andra halvlek, men Henrik Rydström och Mirza Jelecak försökte och gjorde en dubbelbyte med dryga kvarten kvar. Christer Gustafsson och Sherko Faiqi in, John Junior och Abdul Razak ut. Men någon scenförändring kom inte. Skadeläget kan bara bli bättre.

... Svenska cupen 2019

Sirius vann över Karlstad, Östersund och Halmstad kryssade. Så långt, så lugnt. Under lördagen förändrades allt i gruppen. Karlstad cupskrällde hemma mot Östersund och Halmstad vände och vann mot Sirius. Plötsligt har superettanlaget Halmstad allt i egna händer inför avslutningen nästa helg. Matchen Östersund–Sirius på Jämtkraft Arena kan därmed bli en match mellan två cupförlorare – om Halmstad gör jobbet på hemmaplan mot det där division I-gänget.

Mer om Svenska cupen-matchen på unt.se/sport under kvällen