En snabb genomgång av trupperna i våra fyra främsta innebandylag visar att det har funnits ett gemensamt lugn över det vi kallar silly season. Det har inte bjudits på några vilda utsvävningar under sommaren.

Få riktiga heta nyförvärv och få riktigt tunga spelar­förluster kan noteras under fliken ”truppförändringar”.

Men vilka ha drabbats värst? Och vilka har värvat bäst?

Här mina tankar – Uppsalalag för Uppsalalag:

STORVRETA IBK, superligan herr

Betyg silly season 2018/19: 5 (av 5).

Bästa nyförvärvet: Storvreta har sin vana trogen värvat både tidigt och stort. Redan när mästarna klev in i fjolårets slutspel presenterades Rasmus Sundstedt som klar. Det är en ren prestigevärvning och superligans allra vassaste värvning. Punkt. Nummer 66 vänder ”hem” efter spel i Rychenberg, Schweiz, och kan han bara snudda det som presenterades när det senast begav sig – 32 poäng i grundserien och 17 poäng i slutspelet för Storvreta säsongen 2015/16 – är detta en drömvärvning som inte bara är på papperet.

Bubblare in: Simon Götz, AIK.

Tyngsta spelarförlust: Inga blytunga förluster på spelarsidan. Det tyngsta tappet är i stället guldtränaren Stefan Forsman som alltid lyckas sy ihop ett stjärnspäckat gäng till en enhet. Klarar Andreas Harnesk det?

Summering: Storvreta har behållit guldlaget och förstärkt med Sundstedt, Götz, Jämtdal med flera. Klaraste guldfavoriten på länge.

Premiär: 19/9: Dalen (h).

SIRIUS IBK, superligan dam

Betyg silly season 2018/19: 3 (av 5).

Bästa nyförvärvet: Sirius nådde slutspel i fjol efter en stark avslutning och har därtill fått behålla de spelare de velat. Utifrån syns trion från Linköping och kanske framför allt poängmaskinen Amanda Ljunggren. Visst, hon spelade för en jumbo som degraderas från högsta serien, men 14 mål och 10 assist på 24 superligamatcher imponerar. 19-åringen satte dessutom 30 poäng året dessförinnan, så kapaciteten finns att göra något liknande i Sirius om rätt omgivning hittas.

Bubblare in: Amanda Boström (Linköping).

Tyngsta spelarförlust: Målvakten Emelie Cohen som lämnat Uppsala för spel i Lockerud. Tyngsta och enda (!) spelarförlust.

Summering: Slutspelstrupen har behållits och nu både breddats och vässats. Förutsättningarna att nå slutspel igen är stora, även om fler spelare av landslagsklass vore att önska.

Premiär: 23/9: Jönköping (h).

SIRIUS IBK, superligan herr

Betyg silly season 2018/19: 2 (av 5)

Bästa nyförvärvet: Sirius står inför sin kanske tuffaste säsong hittills i superligan efter att ha tappat sin trygga, säkra, inspelande stomme av rutinerade spelare. David Ahlmark bygger om och när silly season summeras kan vi konstatera att Sirius inte direkt slåss om det hetaste namnen som högst i rang hos klubbar när det gäller värvningar. Sirius går sin egen väg. Men – ett intressent namn som sticker ut är finske Erik Storgårds, backen som kommer från Esport Oilers. Sex säsonger i högsta ligan i Finland säger inte alltid så mycket, men jag säger så här: Det här är en värvning som bör lyckas om Sirius ska lyckas undvika nedflyttning den här säsongen.

Bubblare in: Filip Björk, Visby IBK.

Tyngsta spelarförlust: Jag skulle kunna säga Dan Johansson eller Peter Berlin. Eller Niklas Wallén. Men jag tror Sirius kommer saknas Carl Kostov Bredberg mest av alla. På vippen till landslagsklass som tappas här.

Summering: Sirius har tappat en rad statusspelare, men har agerat i andemeningen att ersätta rutin med talang. Långsiktigt tänk, men tveksamt om det räcker i år.

Premiär: 19/9: Falun (b).

HAGUNDA, allsvenskan herr

Betyg silly season 2018/19: 4 (av 5).

Vänges bidrag i nästa högsta serien har klippt till med en häftig värvning som vilken SSL-klubb som helst skulle kunna bli avundsjuk på. Fredrik Holtz är tillbaka i svensk innebandy igen och valet föll alltså på Hagunda efter han redan "gjort allt" i SSL. Stor värvning och stor profil som är seriens mest meriterade spelare med sina tre SM-guld i bagaget.

Bubblare in: Kristian Adolfsson, Storvreta IBK.

Tyngsta spelarförlust: Lagkaptenen Nils Göthberg meddelade tidigt att han inte längre hade tid att satsa helhjärtat.

Summering: Holtz lyfter betyget, men även Adolfsson från Storvreta och Markus Åkerfeldt från Sirius ger Hagunda kraft inför andra året i allsvenskan.

Premiär: 21/9: Tullinge (h).