Sedan Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf utnyttjade sin ”storklubbsklausul” och lämnade Sirius för Djurgården har jakten på deras ersättare varit i full gång. Det har spekulerats kring Magnus Pehrsson, det har viskats om Mikael Stahre, men de har egentligen aldrig varit nära.

Sirius prioriterar kontinuitet och en fortsättning på den resa som Bergstrand och Lagerlöf har gjort med Sirius från division I till allsvenskan.

Spelmässigt är det det Bergstrandska, det så inkörda Siriusspelet, som kommer att fortsätta att råda under ledning av Mirza Jelecak – som med största sannolikhet får Henrik Rydström vid sin sida när Sirius har kallat till en presskonferens under måndagseftermiddagen för att presentera sin tränarkonstellation.

Henrik Rydström är välkänd som spelare, som ledargestalt, som en profil och tyckare och som politisk första maj-talare. Han har under en lång tid dessutom författat ned sina tankar om fotboll i bloggform hos kvällstidningarna, så vi har någonstans fått veta vad han tycker och tänker.

Men Henrik Rydström som tränare?

Ärligt talat – ingen aning.

Rydström spelade för Kalmar FF från 1993 till 2013 och är en ikon i den småländska. Men en icke önskvärd sådan numera, då han överraskande – och till mångas förtret – tvingades bort från tränarstaben efter årets säsong. För första gången någonsin (!) står Henrik Rydström utan ett kontrakt med Kalmar FF.

Rydström har börjat en form av tränarbana i Kalmar FF – förstås – och lett klubbens U17- och U19-lag i omgångar. Inför säsongen 2016 klev han in som assisterande tränare i allsvenskan bredvid Peter Swärdh.

Angående sin egen tränarkarriär efter spelarkarriären sade han det bra i en intervju med Expressen för ett par år sedan.

”Som spelare var jag division två-mässig och blev kapten i ett allsvenskt lag. Som tränare har jag nog större potential än division två, tror jag”

Samma tidning avslöjade i helgen att Rydström är nära att presenteras som tränare i Sirius och för UNT berättade Rydström själv att han skulle bli smickrad om han skulle få frågan. Om han nu inte redan fått den, vill säga ...

Vi vet att Henrik Rydström trivs i yrket och vi vet vad han vill, vad som är viktigt för honom och vad han står upp för.

Men – oavsett vem som tar över som tränare i Sirius är ju bordet redan dukat. Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf har redan byggt Sirius trupp inför 2019 och att Ola Andersson har tagit över som sportchef gör att grunden är fin att stå på.

Som: Lukas Jonsson i målet, följt av en backlinje med Jesper Arvidsson, Kebba Ceesay, Daniel Jarl och Tim Björkström bakom ett mittlås med Robert Åhman Persson, Niklas Busch Thor och Mohammed Saied. Offensivt handlar det just nu om Elias Andersson, Philip Haglund och Sam Lundbolm. Möjligen även Stefano Vecchia.

Det som just nu saknas är en renodlad striker, en anfallare att sätta sin tilltro till. En ersättare till Moses Ogbu, ja, en spelare som kan skapa på egen hand.

Tränare först – anfallare sen?

15.00: Häng med på unt.se/sport när Sirius har sin presskonferens.